Sunday, December 10, 2023
HemNBA"Inte orolig" om NY-katastrofen i James Harden-eran, Paul George tror på Clippers...

“Inte orolig” om NY-katastrofen i James Harden-eran, Paul George tror på Clippers “Starpower”

Los Angeles Clippers har talangen att tävla om NBA-titlar, men otur och skador har omintetgjort deras försök tidigare. Den här säsongen förvärvade Clippers James Harden i en storsäljande handel för att ytterligare stärka sin spellista. Men Hardens två första spel har inte gått enligt manuset. Clippers dukade av för sin tredje raka nederlag mot Brooklyn Nets igår.

Oron för Clippers lagkemi har uppstått efter deras nedslående prestationer. Paul George förblir dock oberörd av tvivlarna och försäkrar att Clippers kommer att förbättras, med tanke på överflöd av stjärntalanger på deras lista.

Paul George är fortfarande positiv om Clippers framtid

Clippers start på säsongen har varit oroande. De har förlorat fem matcher av åtta möjliga och upptar för närvarande den 10:e platsen i Western Conference. De har nu förlorat tre matcher på trav och möter Mavericks och Grizzlies i sina kommande två matcher. Deras förlust mot Nets var särskilt nedslående eftersom Nets inte är en titelutmanare. Att slå lag som Nets borde vara enkelt för ett lag av Clippers kaliber.

Paul George har dock förblivit positiv och sa att Clippers kommer att “klura ut det”. Han sa: “Jag är inte orolig för det här. Självklart vill vi vinna dessa matcher. Det här är matcher vi känner att vi borde vinna. Men det är tidigt på säsongen… Vi har för mycket starpower här, vi har för många fantastiska spelare här för att det inte ska fungera, för att vi inte ska ta reda på det”.

Förvärvet av James Harden skapade en hel del hype, eftersom Clippers lade till ytterligare en superstjärna till sin lista. I de två första matcherna med Harden ombord har Clippers inte varit på topp. Huvudtränaren Ty Lue måste ta reda på deras underliggande kemiproblem snabbt. Underlåtenhet att göra det kan leda till att Clippers lämnas i dammet i den hårt konkurrensutsatta Western Conference.

Kommer Clippers att ta reda på det?

Efter deras nederlag i händerna på Brooklyn Nets kom Harden ut och sa: “Det är ok. Två spel. Jag ska reda ut det. Jag vill bara vinna. Det spelar ingen roll om poäng eller statistik. Jag vill bara vinna matcher.” Hardens offervilja är ett stort positivt för Clippers. Ty Lue har bevisat sin duglighet när han arbetar med superstjärnor, eftersom han coachade de LeBron-ledda Cavaliers till en NBA-titel 2016.

Clippers har ett överflöd av talang som gör en rejäl slutspelsrunda nästan oundviklig. När de väl tar reda på sina respektive ansvarsområden kommer Clippers att bli en skrämmande motståndare. Men för att de skulle lyckas måste de göra uppoffringar. Det enda som stoppar Clippers från ett djupt slutspel är skador. En motiverad grupplista med sådana som Kawhi, Russ, PG13 och Harden är en match för alla lag. Men pressen som de står inför är exceptionellt hög. Nyckelfrågan är om de kan hantera och trivas under denna intensiva press.

RELATED ARTICLES

Mest populär