Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsInte Noah Lyles, men den här 19-åringen som slog Usain Bolts rekord,...

Inte Noah Lyles, men den här 19-åringen som slog Usain Bolts rekord, kommer nu att försöka avgöra vadet på inomhus-VM

På tröskeln till Indoor WAC 2024 kan Noah Lyles ha en upprepad titt på deltagarlistan i kategorierna 100 m, 200 m och 400 m friidrott. Fred Kerley har redan kulminerat i 100 och 400 m sprintchanser. Men för 200 m-förlovningen kommer Noah Lyles att behöva möta ett fenomen som är på kanten av sina tonårsdagar. Det amerikanska sprintande underbarnet registrerade sitt namn i historien genom att klicka närmare kategorin under-19. Men en yttersta lycka hade ännu inte berörts av honom.

Amerikas favoritvideo idag

Enligt den nya sprintsensationen skulle hans enda observation gå till att nå sub-19 benchmark i hans favorit sprinttävling på 200m. De kommande inomhus-VM-spelen står resolut mellan honom och hans anledning till munterhet. 20-åringen har dock siffror för att rädda dagen.

Stoppa klockan under 20 innan han går in i 20-årsåldern

Erriyon Knightons kamp med Usain Bolts skugga har redan vittnat om att vara friidrott i centrum under de senaste säsongerna. Men, friidrottsfantasten i sociala medier, RoriDunk, närmade sig noggrant alla de fenomenala bedrifterna Erriyon Knighton uppnådde som U20-atlet, och slog sönder seniormästerskapen. Det prisade inlägget kom på X med en bildtext, “Erriyon Knighton fyller 20 år i slutet av denna månad och kommer att bli den största juniorlöparen på 200 m i historien. Hans 19,49 200m PB gör honom till den 5:e snabbaste mannen NÅGONSIN i tävlingen och dubblerar som juniorrekord”. Därmed motiverade anekdotisten sitt uttalande med tre avslöjanden.

Den första kom med “Han är den yngsta mannen att springa en sub 20 sekunder 200m vid endast 17 år gammal med 19,88” linjer. Definitivt handlade det om LSU Invitational-uppdraget. Men det var betydligt kortare än Noah Lyles bedrift på 200m. Den andra var de rejäla showerna som Knighton åstadkommit i 200m-tävlingarna under de två senaste säsongerna. Han krediterade sitt namn med de första 13 bästa tiderna i junior åldersbaserade prestationer. Spjutspetsen Usain Bolt i OS-spelen kom till den 14:e positionen med 19,93 timing på 200 m. Den tredje kom med den 19-årige idrottarens magnifika prestationer i seniormästerskap, till och med som U20-atlet. Det är det som gör Erriyon Knighton till en förespråkare för OS.

Snabbbanan mot Noah Lyles

Nu väntar Erriyon Knighton ivrigt på att få störta världsrekordet på 200 meter som gjorts av Usain Bolt. Inomhus-VM i Glasgow kan vara det bästa tillfället att uppnå det. Allt han skulle behöva göra är att överträffa 19.19. Det kan vara lätt eftersom hans bästa timing bara är bråkdelar ifrån det. Men WAC 2023-silvermedaljören vet att han måste övervinna en mästare som heter Noah Lyles också.

Erriyon Knighton som överträffade Usain Bolts rekord, stormar till ännu en seger på 200 m herrar

Noah fäster också blicken på den skivan. Till och med 26-åringen tog rekordet att vara den snabbaste amerikanska sprintern på 200 m, genom att klocka 19,31 sekunder. Och för att göra Knighton mer nedslående, besegrade Noah honom sju gånger under de senaste nio mötena mellan dem på 200 m. Men återigen, Erriyon Knighton har siffror som stöder honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär