Sunday, December 10, 2023
HemSoccer"Inte hur jag föreställde mig det här" - Megan Rapinoe delar sista...

“Inte hur jag föreställde mig det här” – Megan Rapinoe delar sista ord som fotbollsspelare efter att ha förlorat NWSL-mästerskapet mot Ali Kriegers Gotham FC

För bara några ögonblick sedan ägde NWSL-finalen rum mellan OL Reign och Gotham FC. Som det ser ut är Gotham FC vinnaren av 2023 års NWSL Championship efter att ha besegrat OL Reign. Medan fans runt om i världen fortsätter att reagera på resultatlinjen, har rampljuset skiftat mot Megan Rapinoe, som nyligen delade med sig av sina sista ord.

Det har varit ett olyckligt år för Rapinoe, eftersom veteranen bara månader efter ett bittert slut från världscupen led ännu ett dåligt nederlag. För att öka hennes elände kunde veteranen inte ens spela hela 90 minuterna eftersom hon blev avstängd på bara sex minuter på grund av en skada.

Megan Rapinoe kvitterar med att dela med sig av sina sista ord

Som det hände besegrade Gotham FC OL Reign med 2-1 för att vinna finalen i NWSL Championship. Tyvärr fick Megan Rapinoe, som spelade sin sista fotbollsmatch, en hjärtskärande förlust i finalen. Efter matchen togs veteranen åt sidan för en intervju efter matchen för att säga hennes åsikt. Rapinoe kunde inte hålla tillbaka sina känslor, eftersom tårarna ständigt rann från hennes ögon.

Med ett tårögt tog hon äntligen modet att tala. “Ja, det är en tuff sådan. Absolut inte som jag hade tänkt mig att den här förra månaden skulle gå. Jag är så stolt över gruppen. Uppenbarligen har de lagt ut allt. Så förtjänta av Gotham, de hade ett så fantastiskt år. Tack bara till alla som har varit med på resan under hela denna tid.”

Samtidigt som hon accepterade resultatlinjen insisterade hon på att vara tacksam för sin speciella fotbollskarriär. “Det har varit fantastiskt. Jag kunde kanske inte skriva det här eller kanske skriva det annorlunda. Superstolt över hela min karriär och verkligen tacksam för allt det har gett mig, för hur länge jag har kunnat spela. Även om det var en tuff natt, var det fortfarande fantastiskt och så tacksamt att vara här. Återigen, så stolt över vår grupp och grattis till Gotham”, avslutade hon.

Detta är faktiskt ett ganska känslosamt meddelande från 38-åringen. Tyvärr kunde hon inte hålla sitt sista inhemska spel på en hög ton. Å andra sidan kunde Gotham ta ett ordentligt farväl av sin avgående stjärna, Ali Krieger. Under tiden, låt oss dyka djupare för att veta hur Gotham lyckades krossa Rapinoe- och OL Reign-fansens hjärtan.

Gotham FC är vinnarna i NWSL Championship 2023

Båda sidor var ute efter att få tag på trofén, men det var Gotham som kom överst. Intressant nog, efter att Rapinoe lämnat planen, bröt Gotham dödläget i den 24:e minuten, tack vare Lynn Williams insatser. Men strax efter fem minuter svarade OL Reign snabbt när Rose Lavelle lyckades sätta en kvittering.

Eftersom det såg ut att vara en jämn match lyckades Juan Carlos Amorós lag ta ledningen på övertid med ett mål från Esther Gonzalez. Noterbart, Rapinoe-lösa OL Reign försökte dra i trådarna för Gotham FC. Tyvärr kunde de inte nå en kvittering, vilket gjorde Ali Krieger och Co. till vinnare av NWSL Championship.

RELATED ARTICLES

Mest populär