Monday, December 4, 2023
HemSoccerInte Cristiano Ronaldo, men Al Nassrs 16-matcher obesegrade löpning har varit sedan...

Inte Cristiano Ronaldo, men Al Nassrs 16-matcher obesegrade löpning har varit sedan 92,6 miljoner dollar duon kom

Cristiano Ronaldo efter sin ankomst har gjort kvalitetsmål för Al Nassr. De saudiska jättarna är för närvarande 2:a i den saudiska Pro League-tabellen och toppar i sin asiatiska Champions League-grupptabell. De är på en 16-matcher obesegrad löpning. Anledningen till det obesegrade loppet är dock inte Ronaldos form, utan på grund av deras nya duovärvningar på 92,6 miljoner dollar.

Detta är goda nyheter för Al Nassr-ledningen och fansen för deras titelrace med Al Hilal i ligan. De måste nu se till att de bygger vidare på sin lysande obesegrade löpning för andra halvan av säsongen.

Al Nassrs nytecknade duo krediterade istället Cristiano Ronaldo

Saudiligan börjar sakta bli upphetsad under andra halvan av säsongen. Al Hilal har fortsatt att vinna sina matcher och stannat i topplistan. Men det ser ut som att Al Nassr har gått in i loppet under de senaste veckorna. Cristiano Ronaldo och co är på 16-matcher obesegrade i alla tävlingar. Men den här gången kommer den portugisiske forwarden inte att få beröm. Denna briljanta form nyligen beror på deras sommarvärvningar Otavio och Aymeric Laporte.

Al Nassr bestämde sig för att värva Otavio från Porto för rapporterade 65,1 miljoner. Samtidigt anlände Aymeric Laporte för en avgift som ryktas i storleksordningen 27,5 miljoner för att förbättra sitt lag. De har ännu inte förlorat en match sedan deras nederlag mot Al Taawoun på Matchweek 2. Värvningen av Laporte har hjälpt dem att skapa sitt anfall bakifrån och även gett dem defensiv stabilitet. Medan Otavio har gett stabilitet på mittfältet. Han kör också anfallarna för att gå med i attacken och hjälper till att överbelasta motståndarboxen.

Al Nassr var tvungen att betala premiumavgiften för att värva dessa två spelare. Men båda av dem visar anledningen, de är värda premiumavgiften. Det bevisar också att Cristiano Ronaldo hade rätt när det gällde att förbättra ligan med kvalitetsvärvningar.

Efter att Cristiano Ronaldos första säsong var avklarad gav han en intervju om de förbättringar som behövs för Saudiligan. Han hade gjort det klart att ägarna till alla klubbar skulle behöva fortsätta investera under de kommande fem åren för att förbättra kvaliteten på ligan totalt sett. Strax efter, i somras, spenderade alla ägare mer pengar än vissa Premier League-klubbar. De blev också de som spenderade mest den här sommarens transferfönster.

Ligan lyckades ta med sådana som Marcelo Brozovic, Sadio Mane, Jordon Henderson, Karim Benzema, Neymar, Roberto Firmino och andra. De har också förbättrat infrastrukturen och jobbar på att förbättra domaren. De nya värvningarna har också tagit in ung saudisk publik till arenorna för att titta på Saudi League-matcherna istället för europeiska ligor. De lokala spelarna får också träna med de bästa fotbollsspelarna i världen.

Arrangörerna av Saudi League kommer att rikta in sig på fler världsklassspelare i januari och nästa sommar. Därför ser det ut som att fler spelare kommer att påverka som Otavio och Aymeric Laporte. Så den stora frågan vem är den bästa värvningen i Saudi League hittills? Låt oss veta dina svar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär