Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerInte Christian Pulisic men Olivier Giroud är AC Milans "bästa spelare" den...

Inte Christian Pulisic men Olivier Giroud är AC Milans “bästa spelare” den här säsongen, hävdar Pundit

Det finns en betydande närvaro av amerikansk fotboll i Europa. Men framför allt är det en av USMNT:s frontmän, Christian Pulisic, som har haft störst inverkan. Spelaren har en av de bästa säsongerna i sin karriär i AC Milan. Men till en amerikansk fotbollslegendras besvikelse, blev Pulisic avstängd för Olivier Giroud, av en annan expert som bara hänvisade till siffrorna.

Amerikas favoritvideo idag

Pulisic spelade en avgörande roll i Chelseas triumf i UEFA Champions League 2020–2021 och hade även andra anständiga prestationer. Men i slutändan hade han en platt förra säsongen med Chelsea. Pulisic, ofta bänkad och utsatt för förtal från fansen, uteslöts från Londonlagets framtidsplaner. Ändå kan utträdet från Chelsea bara visa sig vara en välsignelse för Christian Pulisic. Spelaren konkurrerar nu med de bästa spelarna i Europa.

“Bästa spelare”-taggen överlämnades till Giroud på grund av “hans inverkan” trots Pulisics ikoniska UCL-equalizer

AC Milan har haft tur den här säsongen, med många spelare i form. Men trots att Christian Pulisic gjorde viktiga mål sa en senior journalist att VM-vinnaren 2018 Olivier Giroud har varit AC Milans bästa spelare. Nicky Bandini pratade med ESPN FC och citerade: “Har han varit den bästa spelaren den här säsongen? Det är ett lite mer intressant samtal. Jag tror att Giroud fortfarande kan vara före honom i just den debatten med tanke på att Giroud har fler mål.” Pulisic, på andra sidan, är bara två mål från Giroud, med både 7 och 9, respektive.

Skillnaden mellan båda spelarna är mycket liten, eftersom jämna assist är till förmån för den franske stjärnan med 6 till 5. Samtidigt var Christian Pulisic inblandad i några spelomvandlande ögonblick för Milan. Yttern, som spelar en mer centraliserad roll, gjorde nyligen en viktig kvittering mot Newcastle United i gruppspelets sista match.

Även om Milan inte kunde kvalificera sig för Champions League knockouts på grund av en stor målskillnad, gjorde återslaget ledda av Pulisics mål det möjligt för dem att säkra en Europa League-plats. Girouds viktiga inlägg skulle dock kunna sträcka debatten ytterligare.

Herculez Gomez är övertygad om att Pulisics “viktighet” har varit avgörande för Milan

I motsats till Bandini uttryckte före detta anfallaren Herculez Gomez sitt godkännande av att Pulisic var bäst. En övertygad Gomez sa: “Det finns ingen annan spelare i Serie A med sina siffror i december månad. Hans betydelse, hans mål, hans assist, på vilket sätt han gör mål dem eller där han är där för tillfället, de har gett det här Milan-laget några stora ögonblick och några poäng.” Tidigare släppte Gomez Pulisic som den bästa spelaren i USMNT.

Milan är för närvarande trea i Serie A-tabellen. Med ett underläge på 8 poäng under topparna Inter Milan kunde laget ha varit sämre om det inte hade varit för kritmålet och assisten från Pulisic mot Napoli och Sassuolo. Sammantaget kommer AC Milan att vara stolta över att ha värvat USMNT-stjärnan för fyra år för bara 24,2 miljoner dollar.

RELATED ARTICLES

Mest populär