Friday, December 8, 2023
HemF1"Inte bara för en": Max Verstappen avfyrade subtilt hot efter Sergio Perez-tvist

“Inte bara för en”: Max Verstappen avfyrade subtilt hot efter Sergio Perez-tvist

Det är ingen hemlighet att årets F1-säsong var fylld av dramatik. Och det var Red Bull som ofta än inte befann sig i det. Slaget mellan Max Verstappen och Sergio Perez som ägde rum vid Interlagos ledde till otaliga kontroverser. Max mötte motreaktioner och hat för hur saker och ting blev, även från hans egen lagkamrat, Sergio Perez.

Vid Brasiliens Grand Prix fick Red Bulls guldpojke, Max Verstappen, order att låta Sergio Perez byta position med honom. Max följde dock inte. Detta skapade en nedåtgående spiral för holländaren i F1-media. Sergio Perez själv blev häpen över allt detta. På teamradion anklagade Sergio till och med Max och sa: “Visar vem han verkligen är”. Sergios pappa, Antonio Perez, var lika upprörd.

Nyligen gav Perez pappa insikter om situationen och hans väg framåt i en intervju med esto.com. Antonio sa: “Checo kommer att vara på Red Bull de kommande två åren och allt som hänt är en fråga för lagkamraterna. De vill båda lyckas, de vill vinna, det finns inga dåliga avsikter.”

”Nu vill vi inte ha en tredje plats. Vi vill ha rena förstaplatser, så jag tror att det bästa från Checo Perez kommer och vi måste njuta av det.”

“Han måste försöka vinna alla lopp, alla pole positioner och försöka ligga före alla tävlingar. Det är en tävling för dem båda, inte bara för en”, sa han avslutningsvis.

Vidare belyser Antonio hur det var för Checo under den pågående säsongen.

Sergio Perez far tror att Checo kommer att ta sitt bästa nästa år

När säsongen har nått sitt slut tror Sergios pappa, Antonio, att hans son har mycket att göra för honom. Han kommer att köra till sin fulla potential nästa år och kommer att kämpa rättvist. När vi ser tillbaka på den nuvarande säsongen delade Antonio Checos resa.

Han sa: “Det gör mycket ont för oss att han inte slutade på andra plats, men för Red Bull var det allt i kampanjen. De hade förar-VM, Constructors’ World Championship och ville ha 1-2 i Drivers, vilket skulle ha varit historiskt.”

“För laget skadade det också mycket att inte ha uppnått 1-2.”

Antonio tror att Checo har saker i sin kontroll nu. Det är hans uppmaning att gå efter det han verkligen vill: världstiteln. Han tror att hans son måste vara fokuserad och arbeta oförtrutet.

Avslutningsvis sa han: “Nu är bollen på hans sida, han måste förbereda sig, arbeta, koncentrera sig för att bli bäst. Idag är han nummer tre i världen. Hans nästa steg är att bli nummer ett.”

Checo har alltid varit en av de mest lovande F1-förarna på området. Men kommer han att kunna vinna fler vinster nästa säsong?

RELATED ARTICLES

Mest populär