Tuesday, February 27, 2024
HemDakotah Lindwurm"Inte alla kommer att bli olympiska": Dakotah Lindwurms tränare avslöjar träningskamp

“Inte alla kommer att bli olympiska”: Dakotah Lindwurms tränare avslöjar träningskamp

USA:s olympiska maratonförsök har avslutats på ett trevligt sätt och vi har en lista att välja på. De amerikanska idrottarna har visat sitt verkliga värde i alla idrottsvärlden och på väg till Paris har maraton redan sina bästa idrottare. I damkategorin har toppplaceringen Fiona O’Keeffe den nordamerikanska rekordhållaren Emily Sisson bakom sig. Men tittar vi lite längre, har vi en annan ikon som sitter på tredje, Dakotah Lindwurm.

Dakotah Lindwurm, infödingen i Minnesota, har äntligen slagit sin Parisbiljett. Den kuperade banan och de hårda väderförhållandena under de olympiska försöken 2020 hade krossat hennes drömmar och placerade 28-åringen på 36:e plats. Men den här gången på rättegången, när hon gjorde en fenomenal comeback, lämnade hennes tränare några hjärtvärmande anteckningar till Lindwurm.

Tränaren Chris Lundström öppnar upp om Dakotah Lindwurms starka vilja

Med en segertid på 2 timmar, 25 minuter och 31 sekunder har Dakotah Lindwurm säkrat en plats i USA:s olympiska lag. Denna nyhet, förutom att lämna hennes familj upphetsad, har rört hennes tränare avsevärt. Eftersom Lindwurm tränar på Minnesota Distance Elite kom hon i närheten av 3x Olympics Trials-kvalet. I en intervju med letsrundotcom efter evenemanget krediterade Lundström Dakotah för hennes topposition efter träningsproblem. Han sa: “Alla kommer inte att bli olympier. Hon saktar bara inte ner…det brinner inte, jag menar att det finns andra människor som kanske skulle kunna springa snabbare än så, men det är något som hon har fortsatt att arbeta med och du vet fortsätter att ha den högre toppen.”

Efter att ha varit i det kombinerade St. Francis/North Branch high school-flickhockeylaget, kände Minnesotan senare igen hennes passion för långdistanslöpning. Hon avslutade sin löparkarriär som college 2017, året då hon gick över till maraton. Vid Grandma’s Marathon 2023 hade hon slutat tvåa, trots en stor ledning. Men vet du vem andras hjärta är fyllt av stolthet just nu? Hennes far.

Från gymnasiet till USA:s Olympic Marathon Trial

Att se sin dotter kvalificera sig till Paris under helgen var ett minne som pappan vill värna om för alltid. Någon som inte slog rekord eller tog med sig troféer på gymnasiet fick sin pappa att säga: “Det där hårda arbetet, det engagemanget, det där gruset och mycket hjärta, mycket hjärta, gav uppenbarligen resultat”.

LÄS MER: “Put a lot into This”: Kan inte ta sig till OS, 37-åriga Galen Rupp osäker på framtida planer

Dotterns lycka visste inga gränser när hon skrek: ‘Pappa, vi gjorde det!’. Den tårögda pappan bestämde sig för en sak i det ögonblicket. “Att se henne springa för USA kommer att bli höjdpunkten i mitt liv”. Till och med hennes landsmän och lärare från St. Francis High School ser fram emot hennes olympiska vinst nu.

Inlägget “Not Everybody Is Going to Be an Olympian”: Dakotah Lindwurms Coach Reveals Struggles of Training dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär