Monday, February 26, 2024
HemSoccerInsnärjd i juridiskt drama i 21 månader, Cristiano Ronaldos Al Nassr redo...

Insnärjd i juridiskt drama i 21 månader, Cristiano Ronaldos Al Nassr redo att avgöra kontroversiellt fall med Al-Ittihad Star

Al Nassr har orsakat en revolution inom saudisk fotboll genom att ta in Cristiano Ronaldo. Men klubben har sina egna problem utanför planen att hantera. Även om världen utanför klubben kanske inte förstår dess prioriteringar, har Al Nassr hanterat frågan om deras tidigare anfallare, Abderrazak Hamdallah. Efter 21 månaders oroligheter mellan de två parterna tyder rapporterna på att de är villiga att komma till en uppgörelse.

Amerikas favoritvideo idag

Klubben upplever att spelaren flyttade till den rivaliserande klubben, Al Ittihad, på ett otillbörligt sätt. Saker och ting har förändrats för klubben sedan frågan startade i november 2021. Och nu verkar parterna söka en väg ut.

Al Nassr är redo att lösa inspelningsfallet föreslår rapporter

Anfallaren var nästa stora grej i saudisk fotboll. Spelarens kontrakt sades upp efter att han anklagats för att ha varit i kontakt med Al Ittihad trots att han hölls av sitt dåvarande kontrakt. Men efter den första sorgen angående saken är Al Nassrs ledning och spelarens parti redo att kompromissa. Den marockanska advokaten, spelaren och Al Nassr har inlett diskussioner, enligt rapporten.

Men ingen senaste uppdatering har getts av någon av klubbarna än. När det gäller frågan anklagades Al Ittihad för att ha kontakt med spelaren trots att han var under Al Nassrs kontrakt. Riyadh-klubben hävdade också att de hade inspelningarna av diskussionen mellan spelaren och Hamed Al-Balawi, en ledande befattningshavare på Al-Ittihad. Ett klagomål lämnades in i början av 2022 till SAFF, och om det bevisas kan spelaren bli utsatt för några månaders avstängning och böter.

Å andra sidan, allteftersom saker och ting fortskred, beordrade FIFA klubben att betala spelaren 4,3 miljoner dollar. Detta berodde på att klubben hade sagt upp hans kontrakt och Hamdallah hänvisade frågan till fotbollsstyrelsen för att kräva frisläppningspengarna. Men SAFF:s dom i frågan har ännu inte kommit officiellt. När saker och ting gick vidare köpte Al Nassr Cristiano Ronaldo och kan lämna den mycket framgångsrika anfallarens fråga åt sidan.

Kan Cristiano Ronaldo göra bättre för Al Nassr än Hamdallah?

Hamdallah har etablerat sig som en av de mest rädda anfallarna i Saudi. Spelaren var bäste målskytt och vann Al Nassr ligan 2018-19 med 34 mål, för vilket han även vann Årets spelare. Samtidigt har Cristiano Ronaldo en fantastisk tid den här säsongen och har redan gjort 20 mål. Men kommer den portugisiska stjärnan att ta dem till ära som den marockanska?

Hamdallah har också varit fantastisk för Al Ittihad. Spelaren visade sig vara avgörande i Al Ittihads ligaseger förra säsongen och gjorde 21 mål, det högsta för klubben. Spelaren gjorde även 13 mål den här säsongen i alla tävlingar och letar fortfarande efter fler. På det hela taget, trots problem utanför planen, gör den 33-årige anfallaren fortfarande samma inverkan som han gjorde för Al Nassr i Saudiarabien.

RELATED ARTICLES

Mest populär