Tuesday, February 27, 2024
HemBusch Light Clash at the ColiseumInsider förstör NASCARs försök att dölja elbilsfiasco vid Colosseum efter att ha...

Insider förstör NASCARs försök att dölja elbilsfiasco vid Colosseum efter att ha avslöjat “hemligheten”

NASCAR har gått igenom en mager patch sedan början av 2024. När vi satte igång det hela fick vi teamen att avbryta charterförhandlingarna och detta följdes av hela uppståndelsen kring Busch Light Clash 2024 på Colosseum. Förväntningarna visar sig vara för stora för att NASCAR ska kunna uppfylla, verkar det som. Genom att försöka få ut det mesta av Clash, med tanke på omständigheterna, lyckades de inte heller infria löftet om att debutera ett elektriskt fordon före loppet.

Det rapporterades omfattande att NASCAR kommer att visa upp en elbil under helgen på Colosseum. Men i kaoset av omläggningen av evenemanget, verkar det som om de flesta av oss glömt denna möjlighet. Intressant nog höll NASCAR själva nyheterna om projektet under mattan.

Här är vad som hände med EV-debuten på Colosseum

Innan evenemanget rapporterades det att föraren David Regan skulle pilotera prototypen EV på söndag. Inledningsvis tog NASCAR-fans inte nyheterna väl och var inte särskilt förtjusta över en elbil på väg in i sporten. Men ingenting avslöjades under evenemanget på lördagen. Faktum är att det inte fanns någon syn på bilen.

Bubba Wallaces spotter, Freddie Kraft, berättade om orsaken till EV:s frånvaro vid Busch Light Clash, en uppdatering om detsamma. När han gick till X skrev han: “Jag försäkrar dig att elbilen träffade väggen. Inte säker på varför det är så hemligt. Det händer inte.” Som det ser ut, ville NASCAR inte att deras misslyckande skulle se dagens ljus. Men hemligheten är ute nu.

Med det låga valdeltagandet, dåliga TV-betyg från FOX, och den flack de fick på väg uppåt Busch Light Clash, har NASCAR fått en skräckstart på sin säsong. Och som om det inte vore nog har deras ambitiösa projekt med en elbil drabbats av ett liknande öde. De försökte sopa detta debacle under mattan, men tyvärr lyckades de inte ens uppnå det.

Jag försäkrar dig att elbilen träffade väggen. Inte säker på varför det är så hemligt. Det händer skit.

— Freddie Kraft (@FreddieKraft) 6 februari 2024

Läs mer: Fans går efter Fox Network för att “slakta” sammandrabbningen på Colosseum efter år av missöden

När det kommer till idén om att NASCAR ska bli elektrisk, har samhället inte varit förtjust i utsikten av tystgående bilar på banorna. Lyckligtvis kan NASCAR ha något bättre i beredskap, något som backas upp av TRD.

Finns det ett bättre alternativ till EV i NASCAR?

I ljuset av den senaste tidens händelser skulle ett nytt projekt, särskilt något i stil med en elbil, vara svårt att sälja för NASCAR. Detta ger dem dock fönstret att arbeta på ett alternativ som kan vara redo för framtida evenemang. Lyckligtvis har TRD:s president David Wilson hittat ett sätt att överbrygga klyftan mellan att ha rytande förbränningsbilar samtidigt som de har ett koldioxidneutralt fotavtryck.

“Jag tror inte att det har funnits en framgångsrik batteri-elektrisk racingserie ännu, och NASCAR, enligt min åsikt, kommer inte att bli annorlunda. Det finns andra tekniker, som jag tror skulle ge det bästa av två världar – ett koldioxidneutralt fotavtryck och det gör oväsen. Så, tekniken finns där och den största begränsningen är sourcing av grönt väte men med så mycket resurser som ligger bakom investerar Toyota mycket i den tekniken, jag tror inte att det är så långt borta, säger Wilson.

Ser du fram emot att ha vätgasdrivna bilar på NASCAR-banan?

Inlägget Insider förstör NASCARs försök att dölja elbilens fiasko på Colosseum efter att ha avslöjat “hemligheten” dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär