Wednesday, February 21, 2024
HemNBAInside story om hur Michael Jordan förvandlade NBA-kommissionären till personlig "bilbetjänt" avslöjades...

Inside story om hur Michael Jordan förvandlade NBA-kommissionären till personlig “bilbetjänt” avslöjades en gång av Pulitzer-vinnaren

Varje bok tillägnad Michael Jordan avslöjar fängslande detaljer om hans liv och karriär. Bland dessa berättelser finns det en särskilt fängslande historia som involverar NBA-kommissionären David Stern. Med var och en av sina triumfer har Jordan byggt ett unikt arv. Oavsett om det är affärer eller basket, har han aldrig slutat överraska människor. Vid ett tillfälle lyckades han till och med förvandla NBA-kommissionären till sin egen personliga bilbetjänt.

I den populära New York Times bästsäljande bok, “Playing for Keeps: Michael Jordan and the World He Made”, beskrev författaren hela historien.

David Stern kallar sig Michael Jordans personliga bilbetjänt

Enligt Pulitzer-vinnaren, David Halberstam, var kommissionären en av de personer som var extremt nöjd med Jordan. Medan MJ var upptagen med att uppnå vad många trodde var omöjligt, väckte han mer uppmärksamhet till ligan för varje säsong. Efter varje serie skulle Stern belöna mästarna med en helt ny bil som ett pris för att uppskatta hans färdigheter. Vid ett tillfälle trodde han att han hade förvandlats till mästarens personliga bilbetjänt.

På tal om Jordans oöverträffade besatthet och drivkraft att vinna, skrev Halberstam, “Om och om igen utsågs han till den mest värdefulla spelaren i ligan och i slutspelsfinalerna, om och om igen verkade han kunna lyfta en grupp bra men inte alltid bra lagkamrater till mästerskapsnivå.” Han tillade: “Vid slutet av varje serie belönades MVP vederbörligen med en ny bil, presenterad av David Stern själv; Under de senaste åren hade Stern börjat kalla sig Jordans bilbetjänt.”

Även om det kan ha verkat som om Stern agerade som Jordans exklusiva bilbetjänt, var han mer än glad varje gång den 6-faldiga mästaren säkrade ytterligare en titel.

David Stern hyllade Michael Jordans inverkan på NBA

Redan i början av 90-talet var Chicago Bulls-legenden redan ett basketfenomen, med en rad prestationer. När Stern gav 14X NBA All-Star sitt tredje MVP-utmärkelse överöste han honom med högsta möjliga beröm. Stern sa: “Sex raka poängtitlar, tre MVP:er. Du är helt enkelt den standard som basketexcellens mäts med!”

Det var en passande hyllning till en spelare vars hängivenhet, skicklighet och vinnarmentalitet hade lyft spelet till nya höjder. Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

“He Stole From Me” – Denny Hamlin “Pi**d Off” över Michael Jordans Prodigy’s Bitter Kansas Snub

RELATED ARTICLES

Mest populär