Wednesday, February 21, 2024
HemSoccerInnan Cristiano Ronaldo stod Barcelonalegenden Andres Iniesta inför liknande anklagelser för att...

Innan Cristiano Ronaldo stod Barcelonalegenden Andres Iniesta inför liknande anklagelser för att ha främjat Crypto Giant Binance

Cristiano Ronaldo är mer än bara ett namn; han är ett välkänt varumärke. Under hela sin karriär har han samarbetat med ett flertal framstående företag. Ett av dessa partnerskap har dock lett honom till en betydande juridisk tvist. Den inblandade parten är ingen mindre än den framstående kryptovalutabörsen, Binance, och intressant nog har den också stått inför liknande juridiska utmaningar som involverar tidigare Barcelonaen stjärna Andres Iniesta.

Amerikas favoritvideo idag

Binance, ett av de ledande företagen inom kryptovalutabranschen, har alltid varit ivriga att samarbeta med fotbollsstjärnor för att marknadsföra sitt varumärke. Innan man inledde ett varumärkespartnerskap med den portugisiske anfallaren, kampanjade Crypto-företaget också med Iniesta, Luis Suarezoch James Rodriguez. Dessa partnerskap gick dock inte så smidigt som planerat.

Innan Cristiano Ronaldo gick Iniesta ett liknande öde till mötes

Den portugisiska sensationen står nu inför en massiv stämningsansökan över sin koppling till Binance. Rättegången yrkar på skadestånd upp till 1 miljard dollar för att marknadsföra kryptoföretaget. Precis som Ronaldo drog Iniestas koppling till Binance 2021 också tillsynsmyndigheternas uppmärksamhet.

Efter en nackskada missar Cristiano Ronaldo gruppträning inför Al Nassr mot Al Hilal

2021 fick den spanska mittfältaren betalt av kryptofirman för att skicka ut en reklam-tweet. Men detta drag orsakade en motreaktion från Spaniens finansiella tillsynsmyndigheter, som trodde att Iniesta borde ha utövat mer försiktighet. Frånvaron av den mycket använda hashtaggen #annons i Iniestas tweet intensifierade granskningen ytterligare.

Binance klargjorde senare att denna utelämnande berodde på ett missförstånd, men skadan var redan skedd. Till skillnad från Ronaldos situation eskalerade inte frågan med Iniesta till en rättegång. Saken försvann snabbt, eftersom Iniesta själv inte tog upp det offentligt. Detsamma kan dock inte sägas om Ronaldo.

Mer om Ronaldos stämningsansökan på 1 miljard dollar

Cristiano Ronaldo samarbetade med Binance 2022 för ett flerårigt samarbete. Som en del av detta partnerskap godkände han en rad NFTs och engagerade sig i olika samarbeten med företaget. Men hans marknadsföringsaktiviteter har stött på ett bakslag i USA.

Han står inför en betydande stämningsansökan på 1 miljard dollar för att stödja kryptoföretaget. I rättegången står det: “Mr. Ronaldos kampanjer sökte eller hjälpte Binance att begära investeringar i oregistrerade värdepapper, och uppmuntrade hans miljontals följare, fans och supportrar att investera med Binance-plattformen.” För närvarande har varken Binance eller Al Nassr-anfallaren offentligt tagit upp denna situation.

Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär