Tuesday, February 27, 2024
HemGolfInklusive ett hot mot rivaliserande turer, topp 3 takeaways från LIV Golf-kampanjslutresultat

Inklusive ett hot mot rivaliserande turer, topp 3 takeaways från LIV Golf-kampanjslutresultat

I ett spännande klimax av året avslutade LIV Golf sin säsong med kampanjevenemanget och gav tre eftertraktade platser på sin 2024-bana. Uppgörelsen i Abu Dhabi såg Kallе Samooja, Kiеran Vincеnt och Jinichiro Kozuma säkra sina platser, där Samooja lyckades undvika den intensiva slutspelspressen som de andra mötte.

Amerikas favoritvideo idag

2023 års LIV Golf Kampanjer var det sista tillfället för blivande spelare att säkra sin plats i ligan. Endast de tre bästa från evenemanget fick en plats och resten av platserna skulle fyllas av de befintliga spelarna eller av nya rekryter från andra turnéer.

Tre takeaways från 2023 LIV Golf Kampanjer

1. De tre vinnarna har sin egen historia. Kära Samoa, den ensamma finska spelaren på LIV Golf, säkrade sin plats efter en dramatisk resa och pausade för att samla sina känslor efter den livsavgörande prestationen. European Tour-fans kan komma ihåg Samoojas seger vid Porsche European Open förra året. Hans fantastiska prestation, som gick sju djupt i den första av två omgångar på söndagen, säkrade honom ett fullständigt LIV Golf-medlemskap 2024.

Kieran Vincent, syskon till Scott Vincеnt, blev proffs 2022 och tog sin plats i 2024 års LIV Golf-lista efter att ha vunnit den internationella serien i Vietnam. Efter att ha överlevt ett spännande slutspel på den sista dagen, visade den infödda Zimbabwe upp sin talang med en stark avslutning, tog sig till klippet och säkrade sin plats under den kommande säsongen.

Jinichiro Kozuma, ett bekant ansikte från 2022 års LIV-lista, gjorde en betydande inverkan genom att sluta solo 6:a i Portland. Hans konsekventa prestation, skjutning -5 i båda de två första stegen, gav honom en plats i den sista dagens tävling. Kozuma navigerade efter trycket från 3-för-2-slutspelet, vilket gjorde ett avgörande par för att hålla sig vid liv på det första hålet. Med sex professionella vinster i Japan, markerar Kozumas prestation ett betydande steg framåt i hans karriär när han går med i LIV Golf för hela säsongen 2024.

2. Med Scott Vincеnts vinst finns det en stor chans att Iron Heads GC kommer att ha sin fjärde och sista medlem för 2024. Kevin Na är kapten för Irons Heads Gc, och han har redan haft två spelare i sin roster Danny Lее och Scott Vincеnt. Utkastet till den fjärde och sista spelaren kan hända snart, och Scott Vincents bror kan vara en av kandidaterna. Detta skulle fullborda listan över Irons Heads Gc för säsongen 2024 av LIV Golf League.

3. Enligt LIV golf, bara de tre bästa lagen från den här turneringen kommer de att få en plats i LIV Golf-listan för 2024, vilket betyder att de kommer att behålla sina kontrakt och spela nästa säsong. Det finns dock sex platser att fylla i LIV Golf-listan, exklusive Rahms nya lag. Det betyder att LIV Golf kommer att teckna ett nytt lag på fyra spelare, ledd av Jon Rahm och som kommer att tillkännages efter lagmästerskapet. LIV Golf kommer att behöva värva sex spelare till från PGA Tour eller DP World Tour för att slutföra sin spellista för 2024.

Detta kan vara ett stort hot för de rivaliserande turerna, eftersom LIV Golf erbjuder mycket höga prispengar och lockar många toppspelare. Det kommer att bli mycket drama och spänning i golfvärlden under de kommande veckorna.

RELATED ARTICLES

Mest populär