Sunday, February 25, 2024
HemBoxing"Ingen är rädd här borta": Conor Benn ropar "extremt begåvad" Terence Crawfords...

“Ingen är rädd här borta”: Conor Benn ropar “extremt begåvad” Terence Crawfords rival inför kampen

Efter att ha kommit ur sin provisoriska avstängning, Conor Benn säkrade en enhällig vinst mot Rodolfo Orozco i september förra året. Nu är han på jakt efter sin nästa kamp efter att ha arrangerat en med Peter Dobson. Bara dagar kvar för fansen att se de två slå mot varandra. Jaron Ennis kan vara nästa attraktiva val för Benn.

När han väl höll det obestridda mästerskapet i weltervikt, Terence Crawford, allmänt erkänd som den bästa pund-för-pund-boxaren globalt, förlorade sin IBF-titel efter att han vägrade att slåss mot “Boots”. Därefter befordrades Ennis från tillfällig titelägare till IBF-mästare i weltervikt. Därmed inte sagt att Ennis saknas på något sätt. Benn själv erkänner detta.

Conor Benn är medveten om sina begränsningar

I en intervju med FightHype.com uttryckte Benn sin vilja att slåss mot Ennis. Det första hindret för Benn involverar att på ett avgörande sätt besegra den formidabla Dobson, vilket banar väg för Benn att flytta sitt fokus mot kända motståndare. 27-åringen har gjort en världstitel till sitt uppdrag. “Jag har ropat namnet och jag vet att du har sett mig ropa namnet så för mig är det som att Jaron inte har några problem. Folk som säger att han är boogeyman som alla är rädda för, du vet att ingen är rädd. Ingen är rädd här ändå.” sa Benn.

Benn är inte en av dem som är rädda för att ta sig ut för att ta sig an de större utmaningarna. Han är också medveten om den nackdel han har på grund av bristen på en lika stark amatörkarriär som Ennis, men det gör honom inte orolig. “Så för mig är han en fantastisk fighter, begåvad, extremt begåvad. Det kan du inte slå. Men för någon som har haft så mycket amatörerfarenhet och någon som inte har, känner jag mig fortfarande redo för den kampen. Pro-spelet är ett annat spel.” han lade till. Framför allt är Benn fokuserad på sin nuvarande kamp, ​​vilket är uppenbart med de verbala stötarna som de två har kastat på varandra.

Benn gör narr av Dobsons skor

Tidigare i veckan utspelade sig ett dramatiskt möte mellan Conor Benn och Dobson mot bakgrund av den ikoniska Las Vegas-skylten, övervakad av promotorn Eddie Hearn. Konfrontationen eskalerade till ett hett utbyte av förolämpningar när båda kämparna engagerade sig i verbal sparring. Benn, som var synligt upprörd, hånade Dobson och anklagade honom för att han darrade av rädsla. I ett konfronterande utbrott uppmanade Benn Dobson att sluta skaka, och använde ett tydligt språk för att uttrycka sin frustration.

Fight Week går i Las Vegas när @ConorNigel och Pete Dobson går head to head vid den ikoniska skylten!#BennDobson | @DAZNBoxing | Lördag pic.twitter.com/vTF7mdv3OT

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) 30 januari 2024

Han fortsatte med att hävda att att agera på hans impulser i det ögonblicket skulle resultera i hans arrestering, vilket potentiellt skulle äventyra det planerade slagsmålet. Som svar klargjorde Dobson, oförskräckt, att hans skakning var en manifestation av hans iver att delta i den kommande matchen, och uttryckte häftigt sin önskan att slåss. Det intensiva utbytet satte scenen för en mycket efterlängtad och känsloladdad uppgörelse mellan de två boxarna.

Läs mer: Vem är Peter Dobson, Conor Benns motståndare? Hans boxningsrekord, ålder och mer

Tror du att ett slagsmål med Ennis skulle vara fördelaktigt för Benn eller tar han på sig mer än han kan hantera? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget “No One’s Scared Over Here”: Conor Benn kallar ut “Extremt begåvad” Terence Crawfords rival Ahead of Fight dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär