Saturday, December 2, 2023
HemNASCARInga hårda känslor mot Ross Chastain, avslöjar Ryan Blaney mitt i ett...

Inga hårda känslor mot Ross Chastain, avslöjar Ryan Blaney mitt i ett besök i Empire State Building någonsin med GF Gianna Tullio

Söndagens sista Cup Series-lopp i Phoenix har titeln tillbaka till Roger Penske när Ryan Blaney gav sin chef sina back-to-back-titlar, exakt ett år efter att hans lagkamrat Joey Logano vann den. Scenen var elektrisk när #12-föraren korsade mål, och avbröt HMS Chevys som var heta i jakten på att vinna sin första Cup Series-titel någonsin.

Men Blaney gjorde det också till historieböcker. Inte för att vara snabbast eller för att vara först över linjen, utan för att vara den första i eliminationsformatets nära historia att koras till mästare utan att vinna det senaste loppet.

Medan HMS-bilarna inte lyckades fånga Team Penske Ford, kom en Chevy ikapp honom innan han tog över och vann loppet. 1-milsspåret den dagen såg en intensiv fram och tillbaka mellan de 2 då båda förarna pressade den till den absoluta gränsen. När han reflekterade över sin Phoenix-tvist med Trackhouse Racing-stjärnan, sa 2023 års Cup Series-mästare sin mening och lät allt gå som vatten under bron.

Ryan Blaney delar med sig av sina tankar om sin Phoenix-uppdrag med Chastain och avslöjar de hälsosamma nyheterna

Chastain kan ha vunnit striden, men Ryan Blaney vann kriget och tog hem 2023 års Cup Series-mästare. Men Blaney blev den första föraren i det nuvarande elimineringsformatet att vinna titeln utan att faktiskt vinna loppet. Ökenbanan bevittnade en episk en-mot-en när loppet närmade sig sitt slut, med Blaney som gjorde allt för att fånga #1 Chevy, och till och med stötte baktill i ett försök att passera.

Men det störde inte Chastain när han stod i mitten och nekade mästaren vinsten när han korsade mållinjen först. Eftersom Blaney var den första av de fyra sista att korsa den rutiga flaggan, kröntes Blaney till mästare. När han pratade med Fox Sports Bob Pockrass på toppen av den ikoniska Empire State Building i New York, reflekterade Blaney över sin duell med Chastain.

Han sa: “Vi sågs efter loppet, och vi skrattade åt det, skämtade om det, och jag gratulerade honom för att han vann loppet, och han gratulerade mig för att jag vann titeln, och vi hade det bra, skämtade om det efteråt när Jag såg honom lämna mediacentret”, innan han poserade för bilder med sin flickvän, Gianna Tullio, vid sidan av titeln, och besökte den 102 våningar höga skyskrapan för första gången.

I en utmärkt uppvisning av sportmannaskap, gratulerade de två förarna, efter sin kamp, ​​varandra och visade professionalism och andan i NASCAR.

Penske lugnar Blaney mitt i Chastains upptåg i Phoenix

Spänningarna blev höga när Blaney och Chastain gick från dörr till dörr för att ta ledningen. När Chastain tog ledningen och behöll den, ökade frustrationen för #12-föraren. Han höll takten och försökte allt för att komma framför Trackhouse Racing Chevy, men Chastain var fast besluten att hålla det till mållinjen som en söt revansch för de fyra sista loppen förra året på samma plats där Blaney nekade honom ett fripass. .

Frustrationen fick så småningom Blaney att stöta #1 Chevyn i baken, vilket nästan förstörde loppet för båda förarna. Men Roger Penske, som var i hörnet, sträckte ut handen mot Coca-Cola-triumfanten och lugnade ner honom. Enligt ESPN sa Blaney, efter den nagelbitande avslutningen, “Roger Penske kom över radion och lugnade mig omedelbart. Roger har sett allt som finns att se inom motorsport, och hans lugn gjorde mig lugn. Han visste när han skulle komma till radion för att motivera mig och även påminna mig om att rulla in tyglarna lite på mig.”

“Jag bad om hans hjälm” – Ryan Blaney avslöjar sista utvägen för att göra anspråk på Bubba Wallaces prisade Star Wars-innehav

RELATED ARTICLES

Mest populär