Wednesday, February 28, 2024
HemSwimmingInför OS i Paris 2024 blir legenden Qin Haiyang simning med '20...

Inför OS i Paris 2024 blir legenden Qin Haiyang simning med ’20 kg viktväst med paddlar och fenor’ viral

Vattensport-VM 2023 avslutades med dunder och brak. Flera simlegender dök upp vid julimästerskapen. Men några fick det att se ut som om det var deras sista markeringshändelse. Bland dem hade en 24-årig kinesisk simmare kommit fräsch av sina silverminnen från 2018 VM på 200 m bröstsim. Det också, för att försvara ännu en bröstsimstitel.

Amerikas favoritvideo idag

Vid Asian Games 2022 i Hangzhou tidigare 2023 hade Qin Haiyang satt ett nytt spelrekord och slutade med tiden 57,76. Längre fram kom ytterligare två guld i 4 × 100 m medley stafett och herrarnas 4 × 100 m medley stafett under hans namn. Även om det verkade svårt att vara en asiatisk simmare till en början, satte han till slut en standard för alla andra atleter att matcha. Men när han fick ett shout-out för en unik faktor, tittade fansen i vördnad.

Simanalytiker hyllar Qin Haiyang

Kyle Sockwell, kommentator och analytiker som simmar play-by-play, delade ett inlägg som står som ett bevis på Haiyangs avancerade manöver. Entusiasten skrev inlägget som “Den snabbaste bröstsimmaren på jorden gör delfinsparkbröstsim i 20 kg viktväst med paddlar och fenor…”, entusiasten erbjöd ett utdrag av hur den “mest värdefulla spelaren” under 2022 års Asian Games hade försvarat sitt bröstsim. titel, det också med extra vikter. Paddlar och fenor, de mest populära växlarna för att driva prestanda, var stjärnorna i Haiyangs show. Men hans 20 kg vikta väst hade det maximala antalet personer som skanderade hans namn på displayen.

Vid vattensports-VM hade legenden snubblat guldet på två minuter, 05,48 sekunder. Segern på 200 m kom efter att han även tagit gulden på 50 och 100 m bröstsim. Med detta blev han den enda simmaren i historien som har vunnit alla tre tävlingarna i en enda mästerskapsupplaga. Vid sidan av sin starkaste kvinnliga motsvarighet hade Haiyang nyligen gjort anspråk på en tron ​​som de flesta drömmer om.

Haiyang vinner MVP-priser med Zhang Yufei

Efter sex guld respektive fem guld i poolen stod Yufei och Haiyang på scenen och gjorde sin nation stolt. Att skriva det senaste rekordet i Asian Games, vinna en stafett och fyra individuella evenemang, fick henne att säga: “Det har varit ett milstolpeår för mig. Hangzhou kommer att lämna ett djupt spår i mitt minne”.

Den 7 oktober 2023 var också ett anmärkningsvärt år för World Aquatics 2023 års manliga simmare. Efter att ha tagit emot MVP-utmärkelsen sa han: “Det var inte i mina planer att vinna priset. Jag kom in i det här året bara för att göra genombrott. Jag vill nå nyare höjder i Paris.” Han, som har utklassat Storbritanniens Adam Peaty i en världscuptävling i simning, har siktet inställt på inget annat än de olympiska spelen senare 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär