Sunday, December 10, 2023
HemF1Inför miljoner gjorde prins Harry Surprise F1 Cameo bara för att hylla...

Inför miljoner gjorde prins Harry Surprise F1 Cameo bara för att hylla Lewis Hamilton “En absolut legend”

Den brittiska kungafamiljens fandom för Formel 1 är ingen hemlighet. Drottning Elizabeth II var en av de mest uppmärksammade deltagarna vid det första F1 GP som hölls på Silverstone. Men visste du att prins Harry var bland de första som gratulerade Lewis Hamilton till sin vinst i världsmästerskapet 2014?

Lewis Hamilton tog världen av F1 med storm under sin rookiesäsong 2007 med McLaren. Han missade mästerskapet med bara en enda poäng och slutade efter Kimi Raikkonen. Följande år var dock när han fullbordade den oavslutade verksamheten genom att vinna sitt första världsmästerskap. Britten fick dock vänta till 2014 för att återuppleva bedriften.

Hur prins Harry gratulerade Lewis Hamilton till sin andra världstitel

Efter en lång väntan på sin andra världstitel bytte Lewis Hamilton till Mercedes. Många såg flytten som ett inte så välgrundat beslut, men ett som togs ur desperation. Pojken från Stevenage bevisade att sina kritiker hade fel året efter när han slog sin lagkamrat Nico Rosberg till titeln.

Prins Harry, som var närvarande vid evenemanget, gratulerade sin landsman med ett roligt lagradiomeddelande. Han utbrast, “Lewis tackar dig så mycket för att du inte släppte eller fick den brittiska allmänheten att svettas. Du är en absolut legend. Bra gjort kompis.”

Läs mer: Sällsynta 72 år gamla filmer visar drottning Elizabeth som hejar på vid det första F1-mästerskapsloppet någonsin

Hennes majestät Drottning Elizabeth IIs död såg en utströmning av sorg runt om i världen. Liksom många andra sporter hyllade även Formel 1 den kungliga monarken genom att hålla en tyst minut på Monza.

Hur Formel 1 hyllade drottning Elizabeth II

F1-chefen Stefano Domenicali var bland de första att hylla den avlidne monarken. Han sa: “I mer än sju decennier ägnade hon sitt liv åt offentlig tjänst med värdighet och hängivenhet och inspirerade så många runt om i världen.”

Lewis Hamilton postade ett hjärtligt meddelande till drottningen via sociala medier. Den sjufaldiga världsmästaren trodde att hennes närvaro var lugnande för många och kallade henne en ikonisk ledare. Han skrev till och med om sin tid med henne, “Jag hade den otroliga äran att få tillbringa tid med henne. Det är något jag aldrig kommer att glömma. Vi pratade om vår gemensamma kärlek till hundar och hon var otroligt generös med sin tid.”

Drottningen hölls verkligen högt, inte bara i Storbritannien, utan runt om i världen. Hennes nådiga närvaro kommer säkerligen att saknas under lång tid framöver.

RELATED ARTICLES

Mest populär