Tuesday, February 27, 2024
HemCorbetts CrossInför Cheltenham Festival, korsar Corbetts vänster med knepig spårframtid efter svår säsongsöppning

Inför Cheltenham Festival, korsar Corbetts vänster med knepig spårframtid efter svår säsongsöppning

Spänn fast! Cheltenham Festival kommer att vara här. Tränare förbereder sina hästar för det framstående evenemanget under den korta tid som finns. Ett skott på Cheltenham är en gång i livet för alla europeiska hästtränare, och en seger där skulle befästa sin plats i hästkapplöpningshistorien. Men festivalen handlar inte bara om snabbhet eller precision; det kommer också med taktik som tränaren måste utarbeta för sin häst.

Fairyhouse Easter Festival visade sig vara en utmanande säsongsdebut för Corbetts Cross, tränad av Emmett Mullins. Hästen föll isär och överlämnade segern till sin motståndare, Velvet Elvis. Även om tränaren var nedslagen hade valacken fortfarande en begränsad framtid på Cheltenham-festivalen.

En ödeskamp som går in i Cheltenham-festivalen

Det finns gott om lopp som arrangeras under Cheltenham-festivalen. På grund av tävlingens värde, strävar de flesta tränare efter att rikta sina fullgasmål. Ändå är hästens prestation före festivalen en faktor för om några chanser kommer att ges. Efter att hästen misslyckades med att avsluta på Fairyhouse Racecourse under sin säsongsdebut 2024, kom Corbetts Cross form i beaktande. Men nyligen släpptes en uppdatering på X av Road To Cheltenham, relaterad till hästen, som påstod att hästen har repats från G1 Turners Novices’ Chase och G1 Brown Advisory Novices’ Chase.

CORBETTS CROSS repade från både Turners och Brown Advisory.

National Hunt Chase eller inget för honom nu.

pic.twitter.com/rgLIbehh5h

— Road To Cheltenham (@RoadCheltenham) 13 februari 2024

Dessa repor från de viktigaste G1-tävlingarna var dock inte den enda informationen som delades. G2 National Hunt Chase är där Corbetts Cross Cheltenham stjärnkraft kommer att sättas på prov. Ytterligare ett lopp som är en del av Cheltenham-festivalen är G2 National Hunt Chase Challenge Cup. På Cheltenhams Old Course kommer hästen att gå upp mot andra hästar äldre än fem år i tävlingen. Som en del av Cheltenham-festivalen kommer 3m6f-evenemanget säkert att locka en publik med full kapacitet på tävlingsdagen. Banan som innehåller 23 hopp kommer att förberedas för de hästar som deltar. Hästens tränare fick göra ett svårt val baserat på dess prestation på Fairyhouse Easter Festival.

En blixt från det blå!

Corbetts Cross nådde Fairyhouse Racecourse med stor förväntan. Just den här hästen hade två framgångsrika körningar på samma bana 2023. Alla hästarna i 3m42y-loppet var fem år eller äldre. Det var en utmärkt uppvärmning för alla som planerar att tävla i Cheltenham, med femton hinder att klara. Loppet visade att fyra hästar var redo att tävla i en fartfylld strid, och det fanns inga hästar som drog sig ur loppet.

I början av loppet såg alla till Corbetts Cross för att leda flocken, men saker och ting blev ganska annorlunda. Trots att den låg nära spetsen sjönk hästen till sista plats efter andra hindret. Medan andra brisade över hindren saknade hästen snabbhet och precision. Hästen tappade balansen och snubblade efter en kollision med Run With Fred med tre hinder kvar. Det var inte bara valackens första förlust på Fairyhouse Racecourse, utan det var också dess katastrofala säsongsinledning.

Inlägget Ahead of Cheltenham Festival, Corbetts Cross Left With Tricky Track Future After Difficult Season Opener dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär