Thursday, November 30, 2023
HemNBAIme Udoka försöker gå vidare från Nia Long Split genom att stänga...

Ime Udoka försöker gå vidare från Nia Long Split genom att stänga dörrar på Celtics förflutna

Ime Udoka, som en gång satt i hjärtat av en stormig säsong för Celtics, reser nu den breda avgrunden mellan Boston och Houston på jakt efter omvändelse och tröst. Denna sträcka på cirka 1600 miles skulle kunna representera en känslomässig resa där Udoka var på väg att avvika från skuggorna från det brutna förflutna. På en 3-3 start, en raritet de senaste åren, vill Udoka skriva en ny berättelse till sig själv.

Han lämnar bakom sig kontroversen som följde honom under hans tid hos Celtics.

Ime Udokas motståndskraft inför Nia Long-sagan

Mitt i en liga där spelarnas och tränarnas personliga liv alltid hänger ihop med planerna på planen, fångades Udoka i en storm. Hans otrohetsproblem med sin fru Nia och dess efterdyningar ledde till att han fick sparken från Celtics. Han försvinner gradvis från Houston.

Trots Udokas senaste kamp erbjuder Rockets ett rent blad där han kan måla upp en förlossningssaga.

Raketer behandlar Udokas utresa från Boston med en gemensam tystnad. En Rockets-källa sa till Heavy Sports, “Vad som hände i Boston är vad som hände i Boston”, vilket bekräftar fokus på nuet och det uppmuntrande rekordet med 3-3. Udoka saknar inte självförtroende. Han tar över tyglarna på Rockets, ingen främling för rockiga början.

Hans väg till helande speglar Rockets återupplivande. Förutom Udoka har Rockets stärkt sitt lags backplan med 29-årige Fred VanVleet från Raptors.

Udoka och VanVleet omformar Houstons berättelse

Van Vleet kommer som en beslutsamhet att förändra den “kultur” som människor har förknippat med Houston-teamet. Det finns källor som indikerar att VanVleet öppet har uttryckt en önskan att förändra lagets kultur.

Beslutsamheten återspeglar hans handlingar på banan när han går bort från individuell ära mot att hjälpa laget. Udoka och VanVleet spelar en roll som pelare av förändring, med Rockets som siktar på att resa sig från de tidigare säsongernas aska som kantades av skandaler.

Ime täcker inte bara den fysiska körsträckan mellan Boston och Houston, utan ett mer betydelsefullt sådant i hans själ – ett kapitel han tänker flytta ifrån. Vi kan se hans andra chans till inlösen och en obefläckad historia i Rockets, som är tillbaka på full gas efter Celtics debacle.

RELATED ARTICLES

Mest populär