Wednesday, December 6, 2023
HemTennis"I'm in Monte Carlo Working My A** Off" – Jannik Sinner ger...

“I’m in Monte Carlo Working My A** Off” – Jannik Sinner ger en smygtitt på sitt tänkesätt i en ovetande inställning till sitt yrke

Den italienska tennisstjärnan Jannik Sinner har snabbt etablerat sig som en av de tre stora efterföljarna de senaste åren. Från det ögonblick han klev in i ATP-touren har tennisvärlden sett hans kraftfulla baslinjespel och aldrig-säg-dö-attityd på banan. Nu har den italienska stjärnan äntligen öppnat sig för varför han fortsätter att sträva efter perfektion. Han avslöjade att hans motivation att spela sporten går utöver att uppnå ekonomisk framgång eller troféer.

I en intervju nyligen öppnade världs nummer fyra upp vad som verkligen driver honom att fortsätta tänja på sina gränser varje gång han kliver på banan.

Jannik Sinners kärlek till tennis överskrider ekonomisk framgång

Sedan han blev proffs 2018 har Sinner tagit sig upp i rankingen i snabb takt. Inom fyra år har han brutit sig in bland de 10 bästa, vunnit 10 ATP-titlar och nått två Grand Slam-kvartsfinaler och en semifinal. Hans genombrottssäsong kom 2021 när han vann sin första ATP 500-titel i Washington och nådde en karriärhög ranking som nummer 4. Men för Sinner har personliga prestationer aldrig varit i fokus.

“Mitt mål har aldrig varit att bli den rikaste spelaren eller att ha flest titlar. Jag spelar tennis för att jag älskar den här sporten”, sa Sinner öppet.

Han tillade vidare, “För tennis, jag lämnade hemmet vid 13. Det ger mig positiva och negativa känslor, glädje och sorg. Det ger mig allt. Min oro är inte vinst, det är aldrig pengar. Om det var det skulle jag alltid spela. Jag skulle inte ta pauser. Tvärtom, jag är intresserad av att äta bra, sova rätt timmar, äta hemma när jag kan och vara redo på banan nästa morgon. Redo att förbättra. Om jag inte spelar Masters 1000 i Madrid eller Davis Cup, och jag förstår att fansen kan vara upprörda över det, är det för att jag är i Monte Carlo och jobbar på mig. Mitt mål är inte att tjäna pengar. Det är att bli den bästa möjliga versionen av mig. Nummer ett i världen? Nåväl, vi får se. Kanske #4 är min gräns. Jag vill ta reda på det. Och för att göra det måste jag säga nej till något, annars blir säsongen oändlig”.

Sinners kärlek till tennis framgick av hur han tog till sporten i ung ålder i sin hemstad San Candido, Italien. Han skulle tillbringa timmar med att öva mot en vägg på fritiden, driven av en önskan att bli bättre snarare än externa incitament. Sinner har dock ett legendariskt namn inom tennisvärlden att tacka för denna syn.

Lärdomar från ett legendariskt namn har visat Sinner vägen!

Sinner nämnde sitt förhållande med den tidigare världsmästaren Thomas Muster som var nummer 1 och 1995, franska öppna mästaren som ett inflytande. “Thomas sa alltid till mig att spela för glädjen och inte tänka på resultat eller pengar. Det har stannat kvar hos mig och det är därför jag fortfarande har samma passion även efter en del framgångar”, sa han i samma intervju. Musters råd har uppenbarligen fått genklang hos den italienska stjärnan och format hans tankesätt.

Genom att prioritera kärleken till tennis framför materiella mål är Sinner en uppfriskande påminnelse om varför de flesta spelare plockar upp ett racket i första hand – för tävlingens glädje. När han fortsätter att ta nya höjder i spelet kommer hans passion för det att vara nyckeln till att övervinna utmaningar. Sinners attityd är det rätta exemplet för ungdomar att utöva idrott för sin egen skull snarare än för yttre faktorer. Med ett sådant tänkesätt verkar italienaren vara avsedd för ytterligare framgång under de kommande åren.

RELATED ARTICLES

Mest populär