Monday, December 4, 2023
HemSoccer"I'm Haaland" - Tidigare Newcastle United-anfallare liknar sig själv vid Erling Haaland...

“I’m Haaland” – Tidigare Newcastle United-anfallare liknar sig själv vid Erling Haaland trots att han bara spelat i 10 minuter under två säsonger

Erling Haaland har satt ett riktmärke för anfallare efter år av prestationer med höga poäng. Den här gången jämförde en före detta underbarn från Newcastle United sig själv med det norska underbarnet, trots att han spelat minsta speltid de senaste åren. Den engelske anfallaren har inte heller varit särskilt aktiv i fotboll de senaste åren och spelat mindre än 10 minuter för sin tidigare klubb.

Haaland, å sin sida, spelar fyra olika turneringar i Europa, exklusive internationella spel. Manchester City-anfallaren gör mål för skojs skull, och man kommer att behöva ett enormt självförtroende för att likna sig själv vid honom.

Den tidigare Newcastle-anfallaren hävdar att han skulle ha varit lika bra som Haaland

Efter att ha spelat för Newcastle United med höga förhoppningar och ansetts vara en talang i nästa generation, kortlivade Nile Ranger sitt kontrakt på St James’ Park. Efter att ha spelat i ett par år valde Newcastles ledning att säga upp hans kontrakt efter hans kamp med överdrivna spelvanor. Anfallaren känner nu ånger och säger att han kunde ha blivit som Haaland om han hade gjort lite mer omvårdnad. Ranger sa till The Athletic: “Jag borde inte ha problem men jag lyssnade inte. Om jag lagt till näring till mitt spel och mitt beteende är jag Haaland. Men jag ville inte lyssna. Jag trodde att jag visste allt.”

32-åringen berättar om hur att vara lite mer disciplinerad och väluppfostrad kunde ha försatt honom i en liknande position som Haaland. Spelaren nämnde råden han fick från folk, men han lyssnade inte på dem. Känd för sitt skickliga avslut gjorde spelaren dock inte lika många mål som norrmannen. Men innerst inne känner han att han kunde ha blivit 2023 års UEFA-spelare.

Samtidigt är Haalands prestationer som 22-åring lovvärda. Den norske forwarden gjorde 53 mål under sin senaste säsong, vann tredubblingen med Manchester City och blev tvåa till Ballon d’Or. Ranger ser dock inte fotboll som det enda alternativet efter de senaste åren av minimalt spel.

Ranger känner fortfarande att han kan vara tillbaka

Den sista klubben Nile Ranger spelade för var Boreham Wood i National League, genom vilken även Ryan Reynolds Wrexham AFC steg i år. Centerforwarden spelade knappt sex till tio minuter innan han lämnade klubben sommaren 2022. Men spelaren känner fortfarande att han har potential i sig och letar efter ett andra skott i matchen.

Ranger sa: “Jag vet att jag är väldigt bra på fotboll; folk kan spela till 38 eller 39.” “Jag kan fortfarande spela. Jag vill komma tillbaka, sedan kan jag klättra.” Den tidigare England U-19-spelaren hade sin bästa säsong med Southend United, där han fick spela fler matcher och göra fler mål. Och slutligen vill spelaren bli ihågkommen som “en bra spelare men en rebell.”

Vad tycker du om Rangers påståenden? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär