Friday, December 8, 2023
HemNASCAR"I'm Done" - Pensionerad NASCAR-ikon Elliott Sadler avslöjar hjärtevärmande verklighet bakom att...

“I’m Done” – Pensionerad NASCAR-ikon Elliott Sadler avslöjar hjärtevärmande verklighet bakom att kasta bort racingkarriären

Under höjden av sin karriär var Elliott Sadler inte bara ett namn i NASCAR utan en ikon som fängslade massorna med sin racingstil och sin jordnära personlighet. Men ingen såg det komma när han släppte en bomb och tillkännagav sin pensionering från sporten i slutet av säsongen 2018, vilket gav en chock för hela fanbasen.

Efter att ha reflekterat över sin plötsliga förändring av planer på att ta sin tid från sporten och avsluta en karriär som sträcker sig över nästan två decennier, öppnade Sadler upp för sin långvariga vän, Kenny Wallace. Den här veckans “Kenny Conversation” fick veteranen att gå med i showen där han avslöjade den faktiska orsaken bakom hans oväntade pensionering och avslöjade livets hårda verklighet.

Arbetsuppgifter bortom racerbanan kallade Elliott Sadler hemma

Faderskap är en aspekt av livet som många förbiser. Till skillnad från att vara deltidsanställd i NASCAR, kräver det att vara pappa ett engagemang på heltid, ta hand om familjen och barnen, och att umgås med dem är en aspekt av livet som en man får reda på först när han blir pappa .

Elliott Sadler fick också den här uppenbarelsen ur det blå medan han var med sin långvariga vän, som då var och tittade i Mid-Ohio. Den dagen markerade en stor vändpunkt i Sadlers liv. Xfinity/Cup Series-föraren som befann sig i sin husbil, spanade i sociala medier för att fånga sina barns spel i Virginia men kunde inte hitta det.

Denna hårda verklighet i livet gick plötsligt upp för honom att han saknade att se sina kära barn växa upp, vilket fick honom att ta en paus. Under sitt samtal med veteranen Wallace sa han: “Det slog mig Kenny(Wallace) så. Jag tittade på min vän och jag sa: ‘Dude, jag är klar, jag saknade mina barn, jag vill se dem växa upp, jag vill vara en del av deras liv, du vet. Mitt hjärta och min kärlek är inte här på racerbanan längre, det är hemma.”

Han tillade vidare, till sin poäng, “Så det slog mig helt plötsligt så, så när jag gick i pension ville jag gå i pension och komma hem och vara en del av mina barns liv.”

Sadler delar med sig av lektionen han lärde sig av Dale Jarrett om att upprätthålla balansen mellan arbete och privatliv

Om vi ​​skulle avslöja någon filosofi är livet i sig en balansgång. En graf som är full av upp- och nedgångar. Lyckligtvis för Sadler märkte veteranen detta och improviserade vid rätt tidpunkt. Genom att ta anteckningar från sin vän, lagkamrat och 1999 års Winston Cup-mästare, Dale Jarretts liv, tog Sadler upp sin poäng.

Han sa, “En av mina bästa vänner inom racing och din också, Dale Jarrett, när vi var lagkamrater, lyssnade på honom prata i telefon varje kväll, fick uppdateringar från sin fru, Kelly på den tiden om allt som hans barn var. gör, man du kunde se det på hans ansikte, han var inte där för att vara en del av det och jag lärde mig av det.”

“I Lost the Daytona 500, but Gained a Son” – NASCAR-ikon Elliott Sadler avslöjar hjärtskärande verklighet bakom Matt Kenseths nederlag 2009

Dessutom tillade han sin poäng och sa: “Man, jag behövde vara hemma och när det slog mig vid den tiden hade jag levt min dröm tillräckligt länge. Jag hade jagat min dröm att bli en NASCAR-mästare tillräckligt länge. Det var dags för mig att lägga min dröm åt sidan. Jag hade försökt nu. Det är min tur att hjälpa mina barn att gå efter sina drömmar.”

Att vara förälder är svårt, men man skulle definitivt kunna ta några lektioner från Elliott Sadler om hur man blir en bra.

RELATED ARTICLES

Mest populär