Thursday, November 30, 2023
HemGolf"I'm a Fighter": Efter att ha förlorat en nära vän bland andra...

“I’m a Fighter”: Efter att ha förlorat en nära vän bland andra tragedier lyser 9X LPGA Tour-vinnaren ljust på CME Group Tour Championship

CME Tour Championship 2023 startade officiellt på Tiburon Golf Club i Naples, Florida igår. De golfare som fyllde platsen för de 60 bästa spelarna i Race to CME Globe spelar den här veckan. Den här veckan står på spel på 7 miljoner dollar, varav 2 miljoner dollar kommer att vara vinnarens andel.

Och det finns en spelare på plats som under hela året har drabbats av många tragedier. Men genom att samla mod, har hon tagit upp sina klubbor och satt sig på en ledande plats och visat världen att hon är en krigare.

LPGA-proffs bekämpar professionella och personliga demoner vid säsongsfinalen

Efter den första omgången igår är dessa namn på topp 10 på CME Group Tour – Ruoning Yin, Minjee Lee, Jennifer Kupcho, Allison Lee och andra. Sitter på en solo fjärde är Anna Nordqvist. Den svenske golfaren avslutade rundan med sju under par, vilket är en bra start på en så stor tävling. Men det här är en tuff tid för Anna, som gick igenom några personliga tragedier i år.

Efter en pågående skilsmässa under vilken hennes man Kevin McAlpine gick bort, bröt det andan hos Nordqvist. Hon var osäker på om hon skulle spela alls i år. Men efter att ha samlat mycket mod visade hon styrka på banan.

Under pressningen av CME Tour fick hon frågan hur hon hanterade sina personliga förluster. Nordqvist blev känslosam och svarade: ”Utan att försöka gråta, men jag har varit ärlig mot alla. Jag mår inte särskilt bra. Det har varit mycket upp och ner att bara försöka kämpa. I söndags tog jag ett beslut att åka till Tampa. Jag kunde slå tre golfbollar utan att bli helt andfådd.”

Den tapperhet hon har visat för att försöka övervinna sin sorg samtidigt som hon försöker behålla sin karriär är verkligen lovvärd. ”Så det har varit en kamp, ​​men jag ville komma hit, göra det för mig själv, visa att jag är en fighter. I slutändan är jag bara människa, och jag kommer att ta en längre ledighet efter detta”, tillade hon. Det har varit ett tufft år för Anna, fullt av upp- och nedgångar.

Trots Rose Zhangs, Lexi Thompson och Cos kamp, ​​faller US-laget Solheim Cup offer för Europas strategi

Anna Nordqvists året var fullt av tragedier

I år i februari steg Anna från LPGA-touren på grund av personliga skäl. Under denna tid missade hon Chevron Championship också. I augusti 2023 meddelade Anna Nordqvist en skilsmässa från maken Kevin McAlpine. Ungefär samtidigt drog hon sig ur Freed Group Scottish Women’s Open. Efter två månader, medan hon spelade på BMW Ladies Championship i Sydkorea, gick hennes exman plötsligt bort. Anna drog sig genast ur mästerskapet.

Nu fokuserar hon på att läka sig själv. Hon har inte träffat sin familj de senaste veckorna eftersom hon har varit i Amerika. Efter turneringen planerar hon att tillbringa tid med sin familj och sin älskade hund, när hon försöker bygga upp de trasiga delarna av henne igen.

RELATED ARTICLES

Mest populär