Saturday, December 9, 2023
HemTennis"I'm a Djoker Fan" – Beundran Trumps personliga ära för den amerikanska...

“I’m a Djoker Fan” – Beundran Trumps personliga ära för den amerikanska legenden Jimmy Connors när han uppmuntrar Novak Djokovic att slå sitt lysande ATP-rekord

Prata om tennisrekord och det kommer att finnas många där du hittar namnet på världens nummer 1, Novak Djokovic. Från att ha vunnit flest Grand Slam-singeltitlar till flest veckor som världsetta, han har allt. Vidare har serben haft en lysande säsong 2023 och verkar bara bli bättre med åren. Det finns dock ett lysande Jimmy Connors rekord som Djokovic ännu inte har slagit. När Djokovic går in i den sista fasen av sin karriär kan hans syn verkligen vara på det rekordet.

Samtidigt vill Connors, som är ett stort Djokovic-fan, att serben ska slå sitt rekord. Här är vad han sa om utsikterna för Djokovic att ta sitt rekord.

Jimmy Connors vill att Novak Djokovic ska slå sitt rekord

I det senaste avsnittet av Advantage Connors podcast pratade den 71-årige amerikanska legenden om Djokovics stora vinst i Paris som fick honom närmare sitt rekord. Tidigare denna månad besegrade Djokovic Grigor Dimitrov för att vinna Paris Masters-titeln, hans 97:e ATP-titel. Connors leder tabellen med flest ATP-titlar på 109. Med Djokovic i galen form känner Connors att serben kan övervinna sitt drag av 109 titlar, förr snarare än senare.

När han pratade om detta sa Connors: “Jag är ett Djoker-fan. Ja, du vet, det är jag för att jag gillar hur han spelar. Han tar bollen tidigt. Han är typ en gammal skolare, du vet, hur han spelar och kommer in där och försöker vara aggressiv på returerna, och, du vet, gå framåt och så vidare. Jag menar, jag gillade det, för han är en gammal skola och, du vet, för honom, du vet, gå för det. Ja, du vet, kör på det.”

Vidare fortsatte han med att tillägga: “Om du spelar ytterligare två, tre år eller vad som helst, och och kringgår mig, du vet, gillar jag att spela in? Ja, men du vet, vad fan, jag menar, dina rekord är gjorda för att slås. Du vet, och om någon kommer fram och gör det, gör det, du vet, bra för dig.”

Connors rekord är dock inte det enda som Djokovic kan slå innan han avslutar sin karriär. Det finns 2 andra rekord som han kan slå.

Vilka andra rekord kan Djokovic slå?

Djokovic kommer att spela vid den kommande ATP World Tour-finalen i Turin. Han är en fast favorit att vinna titeln i Italien, givet den form han är i. Om han lyckas i den här turneringen kommer han att gå om Roger Federer och bli den första spelaren att vinna 7 ATP-finaltitlar.

Vidare kan Djokovic också uppnå ett unikt Grand Slam-rekord i tre majors. Även om han redan har flest Australian Open-titlar, kommer en vinst vardera i US Open och Wimbledon-mästerskapen att säkerställa att han matchar flest titlar där också.

Med den form han är i kommer det inte att vara en överraskning om Djokovic slår alla dessa rekord. Det ska bli intressant att se hur detta formar sig inom en snar framtid.

RELATED ARTICLES

Mest populär