Wednesday, February 28, 2024
HemTennisIga Swiateks okunnighet skapar bråk när kinesisk motståndare blir sårad i bisarra...

Iga Swiateks okunnighet skapar bråk när kinesisk motståndare blir sårad i bisarra United Cup-ögonblick

Det har varit en ganska dramatisk vecka för tennisfans. Säsongen 2024 har fått en händelserik start med toppspelare i aktion i United Cup i Australien. Nyligen fångade en incident vid turneringen tennisvärldens ögonbryn. Det hände under Polens kvartsfinalmöte mot Kina. Iga Swiatek var emot Qinwen Zhengoch redan innan deras match började ägde en kontroversiell händelse rum.

Amerikas favoritvideo idag

Den polska stjärnan fortsatte så småningom att vinna matchen i raka set och överlämnade sin landsseger i deras senaste åtta oavgjort. Men hennes motståndare var inte nöjd eftersom det kontroversiella ögonblicket tog glansen ur matchen.

Vad hände under matchen med Iga Swiatek?

Medan de två spelarna värmde upp sken solen starkt över dem. När Swiatek övade sin tjänst slog hon bollen av misstag mot Zheng, som var upptagen med att ta emot en boll från bollkillen. Bollen träffade Zheng, som inte hade tid att reagera och flytta iväg.

Iga slår en serve på Zheng under uppvärmningen
byu/noapologiesman avsikt

Swiateks kinesiska motståndare fick en besviken blick och var inte nöjd med den polske stjärnan. Därefter bad Swiatek om ursäkt och påpekade att hon slog den omedvetet och inte förväntade sig att Zheng skulle komma i hennes väg. Även om den senare inte var nöjd med Swiateks förklaring, genomförde de två praktiken.

Videon från det kontroversiella ögonblicket gick viralt över hela sociala medier. Tusentals fans reagerade på det, medan några kritiserade Swiatek, några andra kom till hennes försvar. Men ögonblicket verkade inte vara en distraktion för den polske stjärnan, som åtnjöt en enkel seger mot Zheng.

“Narrow Margin Flipped Her Switch” – American Hall of Famer avslöjar sista minuten vändpunkten för Iga Swiateks WTA-säsong

I en strid som varade drygt en och en halv timme tog Swiatek överlägset av sin kinesiska motståndare i raka set 6-2, 6-3. Medan Swiatek fick lite kritik för det kontroversiella ögonblicket, är det mindre troligt att det påverkar henne eftersom hon har en metod för att hålla fokus mitt i sådana saker. På senare tid hade Swiatek avslöjat hur hon hanterade kritik på nätet.

Swiateks råd att undvika toxiciteter på sociala medier

Idrottsutövare utsätts ofta för hat på sociala medier om resultaten inte går som de ska. Iga Swiatek är en sådan stjärna, som har hanterat detta olyckliga scenario. Hon hade en gång gett fasta råd att ta itu med sådana saker.

Swiatek sa: “Under lågsäsong spenderar jag mycket mer tid på sociala medier. Men under säsongen är det mycket mindre för jag vill undvika att se något som kan skada mig.” Denna enkla plan hjälpte Swiatek att hålla sig borta från negativitet och glänsa på banan.

Iga Swiatek kommer att försöka fortsätta sitt segerlopp i United Cup. Hennes land möter sedan vinnaren av matchen mellan Frankrike och Norge. Kommer hon att fortsätta och vinna titeln för sitt land? Kommentera dina tankar nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär