Friday, December 8, 2023
HemTennisIga Swiateks djärva ställning mot WTA fångar Boris Beckers uppmärksamhet när vokallegenden...

Iga Swiateks djärva ställning mot WTA fångar Boris Beckers uppmärksamhet när vokallegenden reagerar på den pågående Cancun-sagan

WTA-finalerna var inte mindre än en besvikelse för spelarna och åskådarna också. Bristen på förberedelser och ansvar som visades av myndigheterna vid WTA var oacceptabel, med tanke på att domstolarna inte var redo i tid och de inte heller var skyddade från väderförhållandena. Detta gjorde inte bara att de kvinnliga spelarna på anläggningen kände sig respektlösa utan gav dem inte heller tid att träna på de faktiska planerna i förväg.

Och nu har Novak Djokovics organisation, The Professional Tennis Players Association (PTPA) lanserat en officiell varning mot WTA-myndigheterna. Denna varning har inte bara fått stöd från toppseedade spelare som Iga Swiatek utan även tidigare världsetta spelare, Boris Becker från Tyskland.

Boris Becker och Iga Swiatek ger stöd åt Novak Djokovics varning för WTA

Efter eländet som WTA-spelarna fick gå igenom, Novak Djokovics organisation, kom PTPA fram till en formell varning för att se till att allt rapporterades och att man stött på bristen på ansvar. Efter denna officiella varning nämnde Iga Swiatek hur hon kände sig respektlös och led mycket på grund av förhållandena i Cancun, Mexiko.

Hon sa: “Vi känner att vi slår våra huvuden mot väggen. Det är tänkt att vara en organisation av damspelare men vi har inget att säga. Det tog oss lite tid att samlas i en grupp och vidta gemensamma åtgärder.”

Efter att inlägget blev viralt och väckte uppmärksamhet, tidigare världsnummer 1, lade Boris Becker om detta på sin Instagram-berättelse och skrev även en bildtext tillsammans med det för Iga Swiatek. Han sa: “Bra/starka ord från mästaren.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Professional Tennis Players Association (@ptpaplayers)

Ju fler spelare som slår sig samman för att ta upp denna oro, desto mer press kommer det att skapa på WTA att vara ansvarig. Novak Djokovics organisation, PTPA utfärdade också en varning och så här gick det.

PTPA:s varning till WTA-myndigheterna

PTPA utfärdade en formell varning till myndigheterna för WTA-finalerna direkt efter att turneringen avslutats. I varningen nämndes det att evenemanget nu är över så WTA bör gå vidare med en tredjepartsrapporteringskommission för att se vilka haverier som hände under turneringen och vilka lösningar som kommer att finnas för att komma förbi dessa.

Det nämndes också att organisationen förväntar sig att WTA ska svara på detta under de kommande 10 dagarna så att sporten för kvinnor kan göras bättre och förbättras på alla möjliga sätt. Vad är dina tankar om den nyligen avslutade WTA-finalen i Cancun?

RELATED ARTICLES

Mest populär