Wednesday, December 6, 2023
HemBasketball"..If One of their Wives Got Catch": Magic Johnsons fru bekänner en...

“..If One of their Wives Got Catch”: Magic Johnsons fru bekänner en bisarr Lakers-tradition

Los Angeles Lakers och deras gyllene period på 80-talet är oförglömlig. Andra lag har dominerat decennier men har sällan varit så ikoniska som Lakers på 80-talet. Uppenbarligen är ett så kraftfullt team ett resultat av intensivt hårt arbete och disciplin. Och Pat Riley, som hade tyglarna i ett sådant lag, införde stränga regler för att hålla laget i schack. Den senaste dokumentären om Magic Johnson avslöjade en sådan incident.

Den nya dokumentären om Los Angeles Lakers-legenden dök djupare in i Lakers Showtime-eran och hur de blev bäst i världen. Det visade sig att lagets legendariske tränare, Pat Riley, förbjöd att ta med spelarnas familjer på vägen med laget efter säsongen.

Pat Rileys bisarra regler för Magic Johnson och Lakers

Los Angeles Lakers var det hetaste laget i NBA i mer än ett decennium under 80-talet, vilket befäste deras arv i ligan. Laget hade stjärnor som Magic Johnson och Kareem Abdul-Jabbar för att bära dem mot flera mästerskapsringar. Men med populariteten kom tjusningarna av nattlivet i LA.

Enligt Johnsons bok hade Lakersspelarna 40-50 kvinnor som väntade på sig på hotellet. Den här typen av distraktioner berörde Pat Riley eftersom han bildade en viktig regel för Lakers-listan som gick framåt.

I den senaste Magic Johnson-dokumentären med titeln “They call me Magic”, pratade Lakers-legendarens fru Cookie Johnson om det. “Pat Rileys regler var att familjen inte fick resa med laget under slutspelet eller under mästerskapet.” sa Cookie. Hon tillade vidare, “Spelarna fick böter om en av deras fruar åkte fast på vägen med dem.”

Pat Rileys regler var vettiga om det finns sammanhanget bakom det hela. Fans skulle undra varför den legendariska tränaren skulle införa sådana regler för ett redan framgångsrikt lag. Riley införde aktern guidelös för att ta bort alla typer av distraktioner för laget. Detta hjälpte spelarna att fokusera helt på sitt hantverk.

1986 hade Lakers ett rekord på 29-5 för säsongsstarten, men lyckades ändå inte vinna NBA-mästerskapet. Det kan finnas en mängd orsaker till sådana misslyckanden, men Riley bestämde sig för att göra några specifika förändringar.

Vad tycker du om Pat Rileys regel? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär