Saturday, December 9, 2023
HemNASCAR"If I Could Call Every CEO..." - Bubba Wallace har ingen aning...

“If I Could Call Every CEO…” – Bubba Wallace har ingen aning om vad som har förändrats under de senaste två åren när sponsorer nu “slår ner dörrarna”

Deltagande av Bubba Wallace i NASCAR är historiskt på sina egna meriter. Dessutom markerade hans vinst på Talladega Superspeedway den första afroamerikanska förarsegern i toppdivisionen av stockracing sedan Wendell Scott. Faktum är att med Wallaces protester mot den konfedererade flaggan i NASCAR-evenemang, hittade sporten ett nytt sätt att bli mer inkluderande och mångsidig.

Men det har inte varit lätt för Wallace. Som programledaren för Extraordinary Tales, Seb Coe, påpekade i sitt senaste podcastavsnitt, kämpade Wallace mycket när det gäller sponsring. Under sitt samtal med Bubba Wallace sa Seb Coe att ett av de enorma tecknen på framsteg för Wallace är antalet kommersiella möjligheter som finns tillgängliga för honom nu.

Vidare förklarade han hur intressant det är för honom att se Wallaces ambition att främja större mångfald leda till ett positivt resultat i de kommersiella aspekterna av sporten. Wallace instämde i Coes observationer, “Ja, det är definitivt intressant att titta på hur mycket som har förändrats under de senaste tre åren.”

Dessutom förklarade han, “Du vet, när sponsring var ett problem och en del av din vardag. Och nu, du tittar på saker och ting och det är som “Man!” Sponsorer slår ner dörrarna för att bli en del av vårt team. Så du är väldigt tacksam för möjligheten. Och du måste bara fortsätta att göra det bästa av det.”

DYK DYPARE

Men oavsett förändringarna frågade poddvärden honom om hur lång tid det tog för saker att förändras.

Bubba Wallace om förändringarna i sporten

23XI-föraren hänvisade till sin skepsis som anledningen till att det tog så lång tid för sponsorer att se hans potential. Han var dock ganska nöjd med alla möjligheter han har nu. Som ett svar på Coes fråga sa Wallace,

“Jag vet inte. Om jag kunde ringa varje VD eller varje CMO för varje företag som vi ringde och frågade “Varför?” Jag är inte säker på vad svaret skulle vara. Ta en enorm risk för ett barn, inom en väldigt dyr sport som kanske har lite att göra med det?”

Senare talade han om att inte dröja vid det förflutna. Och därför var han bara glad att han och hans team bildade en helt ny racingenhet från grunden.

När han pratade om sina grundande sponsorer, sa Wallace: “Vi kunde ha de grundande sponsorerna av vårt program på 23XI som har fortsatt att växa och göra enorma saker för laget, men också för sporten och mångfalden och inkluderingen för att göra det bättre. Så det har varit riktigt coolt. Att fortsätta växa med dem, att göra det här bättre för alla som kommer in.”

RELATED ARTICLES

Mest populär