Thursday, November 30, 2023
HemUfc"If He Can't Get Past Leon ..." – Svärdet hänger över Colby...

“If He Can’t Get Past Leon …” – Svärdet hänger över Colby Covingtons huvud när Dana White ger ultimatum över kontroversiella UFC Stars framtid

De flesta UFC-fans minns kanske hur den tidigare UFC-interimmästaren i fjädervikt, Colby Covington, skällde på Leon Edwards efter sitt första försvar av welterviktstiteln på UFC 286. Covington har ofta använt sitt trash-talking i god utsträckning. Men det fungerade inte mot den tidigare UFC welterviktsmästaren Kamaru Usman, eftersom “Chaos” smakade två förluster i de två UFC welterviktsmatcherna som han hade mot “The Nigerian Nightmare”.

Usman ansåg nyligen att Covington skulle möta en ännu svårare utmaning i sin nästa planerade matchup mot Edwards på UFC 296. Det var dock UFC:s VD Dana White som ifrågasattes om Usmans åsikt och det kommande UFC 296 Covington vs. Edwards huvudevenemang planerat till 17 december. Låt oss ta en titt på vad UFC-chefen honcho hade att säga.

Dana White höll delvis med om Kamaru Usmans åsikt

Reportern kom ikapp White och frågade: “Colby är en av de bästa welterviktarna i världen och Usman tycker att Leon är en tuffare matchup än han var. Så vad är dina tankar om den kampen?”. White svarade på den första delen av reporterns fråga och sa: “Jag tror att Colby är en av de bästa welterviktarna i världen. Han kunde bara inte lista ut Usman-pusslet.”

Men han såg förvirrad ut över den andra delen av frågan som fick reportern att förtydliga frågan om UFC 296 igen. Hon sa: ”Leon är mästaren. Han är en farlig fighter. Så hur ser du på det (striden Edwards mot Covington)?”

White gav till en början ett rakt på sak som delvis överensstämde med Usmans åsikt. Han sa, “Det är en tuff kamp för båda killarna”. Men han gled lite från ämnet och pratade om hur Covington kan vara under lite extra press angående denna matchup.

De flesta UFC-fans kanske vet att reklammyndigheterna bara ger ett visst antal titelskott till en fighter. Om de misslyckas med att ta guldet inom dessa möjligheter, kanske Dana White och Co. aldrig överväger att ge dem ett nytt titelskott. Men vad exakt sa White?

Dana White lade ut en skrämmande varning för Colby Covington

Som redan nämnts har Covington redan fått två UFC-titelskott i weltervikt hittills, båda mot Kamaru Usman. Majoriteten av fansen vet också att Covington smakade nederlag båda gångerna på grund av vilket han hittills aldrig har haft UFC-titeln i weltervikt. 54-åringen hade redan pratat om detta i förra delen av sin intervju.

Nu gav han också sin förutsägelse om Colbys tillstånd angående hans UFC 296-match. White sa: “Det är en allvarlig press på Colby. Han har varit här hur många gånger och nu ska han få en ny chans mot titeln. Och om han inte kan ta sig förbi Leon, du vet, han har alltid varit där men aldrig fått det.”

Tja, en stor del av fans kan också ta Whites ord som en indikation på att han har gett Covington tillräckligt med chanser att ta UFC-titeln i weltervikt. UFC 296-huvudevenemanget som är planerat till den 17 december kan bli hans sista chans mot UFC-welterviktsguldet.

Men som Kamaru Usman ansåg, kommer även den kampen också att bli tuff för “Chaos”. Att besegra den nuvarande UFC-mästaren i weltervikt, ‘Rocky’ Edwards, kommer ingenstans att bli en cakewalk. Tror du att Covington äntligen kommer att kunna ta guldet den här gången?

RELATED ARTICLES

Mest populär