Sunday, December 3, 2023
HemNASCAR"If Dale Earnhardt Jr Got Arrested" - Den ökända NASCAR-legenden drog unik...

“If Dale Earnhardt Jr Got Arrested” – Den ökända NASCAR-legenden drog unik parallell med fanfavoriten att göra fantastiska anspråk tillbaka 2013

Vi uppfattar idrottare som symbolen för allt gott. De presterar på toppnivå, under exceptionellt tuffa förhållanden och under extraordinärt högt tryck. Men ibland avviker även dessa halvgudar av banan. Medan Dale Earnhardt Jr. inte var i den senare kategorin, delar han en koppling med Johnson.

Junior Johnson hade en märklig karriär i NASCAR, som ingen annan. Det var kort men ändå händelserikt. Han uppnådde mycket men förlorade samtidigt mycket. Juniors karriär var förmodligen den enda karriären som var sui generis. Johnson kunde bara fullfölja 10 säsonger med minst 20 lopp, eftersom han började sin karriär med ett 11-månaders fängelsestraff för bootlegging, och avslutade det med att gå i pension 35 år gammal.

Men han uppnådde en hel del under den tiden och efteråt. Under tävlingen vann han 50 lopp. Efter att ha gått i pension vann han tre raka cupserier med Cale Yarborough som lagägare. Sammantaget tillbringade han 30 år som lagägare.

I en intervju från 2013 öppnade han upp för tidningen Sports Illustrated om hans arrestering för att ha gjort månsken. Även om den historien är ganska intressant i sig, var det som var mer intressant vad som hände efteråt.

Intervjuaren frågade honom: ”Var det en stor historia? Kan du föreställa dig vad som skulle hända idag om Dale Earnhardt Jr. blev arresterad för att ha gjort månsken?” Junior svarade: “Den var så stor. De hade varit efter mig så länge. Några av vägpatrullerna var vänner till mig. Jag skulle träffa dem på bensinstationen och de sa: “Jag tog ungefär dig i går kväll”.

Verkligen en färgstark karaktär, och förmodligen den en gång-i-en-blå månen talang (ursäkta ordleken!) som NASCAR förmodligen aldrig skulle se igen.

Har Dale Earnhardt Jr någonsin tänkt på att få sitt månsken?

När Junior åberopade Dale Jr-kortet är det relevant att se om Earnhardt Jr någonsin tänkt på att göra det. Gemenskapen i namn finns. Kan det vara mer gemensamt som de två förarna har?

Det korta svaret är “Nej”. Men Dale Jr äger ett alkoholmärke som han nyligen startade, i samma veva som Junior Johnson. Johnson startade sitt varumärke, Midnight Moon, 2007 efter att ha tagit del av kontrollen över Piedmont Distillers.

Dessutom startade Dale Jr. och hans fru, Amy Earnhardt, sitt vodkamärke 2022. Paret samarbetade med Sugarlands Distilling Co. för att skapa High Rock Vodka.

Vodkan är en 88 procent proof sprit; en symbolisk gest då Dale Jrs mest ikoniska bil var #88 han körde. Under lanseringen av andan sa föraren: “När de bestämde sig för att de ville komma in i vodkabranschen sa de att det här kan vara något du är intresserad av och de var intresserade av att ha mig som en del av ägarteamet. Jag hade tålamod och väntade på rätt tillfälle.”

“Jag ville ha ägande i det och ha något långsiktigt som jag kunde föra vidare till mina barn. Allt jag fokuserar på nu är aktiesaker som borde lyckas på lång sikt.”

Dale Jr. var förknippad med Budweiser under en lång tid i sin racingkarriär, men vi vet nu var hans lojalitet ligger när han letar efter sin favorit alkoholhaltiga dryck.

RELATED ARTICLES

Mest populär