Saturday, December 9, 2023
HemBoxing"I'd still be That Violent Schmuck": 5 år efter hans dotters tragiska...

“I’d still be That Violent Schmuck”: 5 år efter hans dotters tragiska död, avslöjade Mike Tyson hur äktenskapet räddade honom

Tidigare världsmästaren i tungvikt, Mike Tyson, var en av de mest skrämmande individerna på planeten under sin prime. Mästaren har dock övergått till att bli en lugn och mjuk version av sitt forna jag. Och man kan säga att döden av hans dotter, Exodus Tyson, hade en stor roll i detsamma. Faktum är att han en gång öppnade upp om hur hans dotters död förändrade honom som person.

Tyson var i ett samtal med Donald McRae från The Guardian 2014. I ett samtal berättade han om sin resa från en rädd ung pojke till “The Baddest Man on The Planet”. Tyson nämnde hur hans liv och problem kom utom kontroll.

‘Iron’ Mike avslöjade vidare att han överlämnade sig själv till en högre makt när han trodde att han hade förlorat allt hopp. Han sa: “Jag överlämnade mig till en högre makt. Jag sa: ‘Hjälp mig. Jag kan inte göra något längre. Led mig. Gud, vem som helst. Jag vet inte vad jag ska göra.”

Det går inte att förneka att Exodus Tysons död spelade en stor roll i att han tappade fotfästet. En tårögd Tyson talade om att han hade svårt att komma över händelsen. Han nämnde: ”Om jag inte var gift skulle jag vara väldigt annorlunda. Jag skulle fortfarande vara den där våldsamma skräpet eftersom det var allt jag en gång visste – hur man skadar människor. Jag brukade göra allt det där och jag brydde mig aldrig om följderna.”

Tyson tillade också att han blev en förändrad man efter att ha överlämnat sig själv.

Mike Tyson och hans dotter Exodus Tyson

Exodus Tyson var dotter till Mike Tyson och hans ex-flickvän, Sol Xochitl. Hon hade också en biologisk äldre bror, Miguel Tyson. Den tidigare mästaren hade ofta talat om sin dotter, och det var uppenbart att han absolut avgudade henne.

Saker och ting tog en vändning till det värsta under 2009. Det 4-åriga barnet var i sitt lekrum och lindade sladden till ett löpband och lindade den runt hennes hals. Men hon kvävde sig själv av misstag när hon gjorde det. Hon fördes akut till ett sjukhus där hon fick livräddning men det slutade med att hon miste livet.

Hur har Tyson förändrats som person? Dela i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär