Saturday, December 9, 2023
HemNews"I Was Suicidal": Mental Health Advocate Tyson Fury Brutalt ärlig om att...

“I Was Suicidal”: Mental Health Advocate Tyson Fury Brutalt ärlig om att inte kunna hantera livet under pensionen innan han tillkännager comeback

WBC tungviktsmästaren Tyson Fury drog sig tillbaka från boxningen efter att ha slagit Dillian Whyte redan i april. Men “The Gypsy King” har avbrutit sin pension tills vidare eftersom han kommer att möta Derek Chisora ​​den 3 december för att avsluta året med en ny match.

Många trodde att Fury faktiskt skulle hänga upp handskarna efter segern i april. Men detta blev kortvarigt efter att Fury omedelbart började ropa ut nästan varje fighter för att han skulle återvända. Anledningen bakom detta har nu avslöjats av mästaren själv när han beskrev hur hans liv var under pensioneringen.

I en intervju med Top Rank boxning uppgav han att han var väldigt deprimerad efter att ha lämnat sin titel och inte visste vad han skulle göra med sitt liv längre. ”Så jag hade mycket på gång när jag lämnade Ring Magazine. När jag ringde upp Mauricio och sa tack är jag ute. Insikten om att det faktiskt är över. Det var typ 4 eller 5 dagar, jag låg väldigt lågt. Jag var självmordsbenägen. Jag ska vara ärlig och det var som att jag inte vet vad som kommer att hända nu.” sa Fury.

Tyson Fury avslöjar sina prioriteringar trots att han kämpar med psykiska problem

Men han tillade sedan att boxning var det enda sättet för honom att hitta mening och ta sig ur den svacka han var i. “Jag måste komma tillbaka för jag kan inte hantera det här just nu. Jag kommer att ta itu med det i fortsättningen men för tillfället kommer jag att fortsätta boxas och fortsätta göra det jag måste göra.” han lade till

DYK DYPARE

Fury har varit en professionell boxare under större delen av sitt liv och att flytta ifrån det hade naturligtvis påverkat hans mentala hälsa. Men för tillfället känner Fury att boxning är det enda utloppet som kan hjälpa honom med hans psykiska problem.

Gypsy King har tidigare kämpat med mental hälsa efter sin seger över Wladimir Klitschko 2015. Redan då såg boxning ut som det enda sättet för honom att bli bättre när han kom tillbaka för att bli en mästare igen.

Vad tyckte du om Furys syn på hans mentala hälsa? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär