Saturday, December 2, 2023
HemBoxingI träningsläger inför decemberkampen minns Adrien Broner sen tränare genom att dela...

I träningsläger inför decemberkampen minns Adrien Broner sen tränare genom att dela ett hjärtvärmande klipp

Om du har följt Adrien Broner på sistone skulle du veta vilken “förlossning” han är på. En rad olyckliga händelser ledde nästan till kollapsen av hans boxningskarriär. Men nu börjar Broner där han slutade med en kamp planerad till december. När han förberedde sig för karriärens stora förnyelse, kom det ett ögonblick då han var till minne av sin bortgångne tränare, Mike Stafford, som gick bort i år vid 67 års ålder.

Adrien Broner sågs senast i ringen i juni i år efter nästan två år. På Casino Miami Jai Alai mötte Broner mot Bill Hutchinson. Han gjorde en domslutsseger i tio rundor på 147. Hans nästa korståg i denna förlossningsstrid? Den 2:a december går welterviktsboxaren emot Chris Howard. De kommer att slåss på samma plats som hans tidigare match. Medan han var mitt i förberedelserna tog han sig fortfarande tid att minnas sin tränare, som gick bort för bara några månader sedan den 6 september.

Adrien Broners Ode till Mike Stafford

Adrien Broner tog till Instagram-berättelser och delade ett klipp av sin bortgångne tränare, Mike Stafford. I de förtjusande bilderna som sedan har försvunnit kan tränaren skänka en hjärtlig skål för sin adept, en ung AB. Med ett upphöjt glas i händerna, i klippet, kan han höras säga: “För att hedra agent AB, jag vet att han gjorde sin mamma stolt, du gjorde mig stolt, jag vet att han gjorde laget stolt. Vi går igenom, vad vi går igenom men vi kommer igenom det, okej?”

AB tränade med Stafford under åren på Golden Gloves Gym i Cincinnati. Den sistnämnde började på gymmet redan 1991. Idén kom när en av hans söner, hans namne, ville börja träna där.

Tränaren var förknippad med andra fighters också, som Rau’shee Warren, Robert Easter Jr., Jamel silloch Devon Alexander. Nu när AB är på väg mot en total relansering av sin boxningskarriär finns det ett tomrum kvar i denna resa, hans älskade tränare Mike. Det verkar dock som om hans nästa kamp med Chris Howard nästan är en chans till förlossning för honom.

Vad erbjuder Howard-kampen Broner?

Kampen nu mellan Broner och andra Cincinnati-infödda Howard har skjutits upp till den 2 december och har fått ett ganska kallt gensvar från samhället. Hans mål att slåss om titlarna snart har sett Broner ta bakvägen. Fightern gör matcher med scrubs istället för de stora namnen. Det är ett stort fall för någon med skicklighet som hans. Men det är den positionen han befinner sig i efter debaclet som han ledde de senaste åren.

Broner pressar sig själv för att slåss om en titel på 140. Det kan betyda att om han lyckas nå den höjden, kan han få slåss mot Regis Prograis. Om kampen tar sin gång kommer det att bli en intressant kväll för boxningsvärlden, med tanke på hur angelägen Broner har varit för det. Men för att “Problemet” ska få en Prograis-kamp, ​​måste han klara de små slagsmålen som är vid horisonten för honom. Medan Howard-kampen gör det möjligt för honom att göra det, är det några fler anledningar till denna sammandrabbning som rör pengarna och relevansen den erbjuder.

Broner tar med allt han kan för att vinna matcher som Howard. Hans förmåga att vinna dem förblir obestridd, men sättet han gör det kommer att bevakas noggrant. Vid en tidpunkt då boxare i hans viktklass har nått global stjärnstatus, brottas han med att vara relevant inom sporten. Decemberkampen blir tredje gången han går in i ringen sedan 2019. Med sin överlevnad i riket på spel måste det observeras hur långt han går i det nya kapitlet av sin boxningskarriär.

Vad tycker du om Adrien Broners nästa kamp? Tror du att han vinner lätt? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär