Friday, February 3, 2023
HemBasketball"I Thought I Had Win the Championship": A Pickup Game With Michael...

“I Thought I Had Win the Championship”: A Pickup Game With Michael Jordan och Scottie Pippen Had Future NBA Hall of Famer “Gassed” 1995

I det senaste avsnittet av Knuckleheads Podcast anslöt sig en Hall of Famer i panelen för att prata om hans basketresa. Han mindes tydligt sitt pickupspel från 1995 med de ikoniska spelarna från Chicago Bulls: Michael Jordan och Scottie Pippen. “Jag trodde att jag hade vunnit mästerskapen. Jag blev så gasad!” sa Hall of Famer.

Kevin Garnett ansågs allmänt vara den spelare som startade trenden att gå över från gymnasiet till basket. Han mindes pickupen mot Michael Jordan för att referera till ögonblicket som en vändning i hans liv.

Jordan hade varit MIA i 21 månader innan han återvände till Bulls-serien i mars 1995. Han spelade McDonald’s All-American-spel en månad senare. Michael Jordan hade faktiskt slutat med basket vid den tiden för att spela i minor league baseball.

Garnett sa att hans vän hade frestat honom att smyga in i Bulls träning. De var glada över tanken på att vara i samma närhet som Michael Jordan. Båda hamnade på planen där de blev vittnen till att både Jordan och Scottie Pippen skjutit ringar. Kevin Garnett sa att han studerade dem så gott han kunde.

När säkerhetsvakten upptäckte honom försökte Garnett springa men det slutade med att han stötte på Scottie Pippen. Han retade Garnett och sa att han var för ung för att vara här. Men Pippen slösade inte heller tid. Han lanserade en stor trea framför Garnett.

En pickup mot Michael Jordan drev på Garnetts karriär

Kevin Garnett mindes hur hans naturliga reflexer slog in när han visslade efter bollen. Michael Jordan kastade sedan bollen mot Garnett som tog två dribblingar och gick för en dunk!

Detta var en så minnesvärd händelse att Hall of Famer till och med ägnade ett helt kapitel åt detta i sin självbiografi, ‘KG: A to Z: An Uncensored Encyclopedia of Life, Basketball, and Everything in Between’.

Han visste att 1995 var avgörande inte bara för att han spelade mot de stora utan för att det också övertygade honom om att han kunde ta ett steg från gymnasiet till basket.

Garnett fortsatte med att bli en av de mest engagerade spelarna på banan. Han spelade för många lag under sin karriär och vann även ett mästerskap 2008 med Boston Celtics. Väldigt få spelare kan dock skryta med att både Michael Jordan och Scottie Pippen hade en roll att spela i sina karriärer.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär