Friday, December 8, 2023
HemNBA"I Stayed in the House for a Month...I Just Hate the Business...

“I Stayed in the House for a Month…I Just Hate the Business of Management”: Förvirrad efter Michael Jordan-Scottie Pippen-drama öppnade Dennis Rodman upp på tidigare trauma som upprepade sig 1998

Chicago Bulls ledda av Michael Jordan och Scottie Pippen ansågs allmänt vara ett av de bästa lagen någonsin och av goda skäl. Den legendariska truppen avvecklades dock utan ceremonier på grund av interna problem.

Pippen och Jordan hade inte de bästa relationerna med varandra under den tiden. Dessutom hade de problem med front office också.

Detta påverkade lagets övergripande moral. Speciellt Dennis Rodman var upprörd över all dramatik kring laget. I ett stycke från Sports Illustrated från 1998 avslöjade han detaljer om sina kamper med att hantera interna problem och sitt hat mot ledningens verksamhet.

Dennis Rodman påverkades av allt Michael Jordan-Scottie Pippen-drama

Chicago Bulls-laget på 1990-talet var mer än legendariskt. Ledda av sådana som Michael Jordan, Scottie Pippen och Dennis Rodman, dominerade de hela ligan och skapade en legitim basketdynasti.

Men tränaren Phil Jacksons avgång och flera andra problem inom laget tvingade många av dess stora stjärnor att lämna. Rodman var en fri agent vid den tiden med Los Angeles Lakers som en trolig destination.

Jordan och Pippen hade dessutom egna problem med ledningen. Mångfalden av problem inom teamet gjorde en djup inverkan på Rodman speciellt.

I ett stycke från Sports Illustrated från 1998 avslöjade han: “Jag stannade i huset i en månad på grund av upplösningen av [championship] lag jag spelade på i Detroit. Det är svårt nu på grund av situationen med de andra spelarna, jag hatar inte de andra spelarna och jag hatar inte management. Jag hatar bara företagsledningen.”

Bulls sönderfall påminde Rodman om sprickan inom Pistons

Situationen kring Bulls hade en kuslig likhet med sönderfallet av Detroit Pistons-laget. Rodman var för övrigt djupt berörd efter att huvudtränaren Chuck Daly lämnade Pistons. Händelsen drev NBA-legenden på en mycket mörk väg.

Pippens, Jordans och Rodmans avgång markerade slutet på en era. Med briljant kemi både på och utanför planen etablerade sig den legendariska Bulls trion i baskethistorien.

De var direkt involverade i Bulls legendariska mästerskapslopp 1996, 1997 och 1998. Trots att de bara spelade tre säsonger med Bulls, lämnade Rodman en djup inverkan när han vann tre NBA-mästerskap. Och upplösningen av Bulls hade en liknande inverkan på Dennis Rodman, och påminde honom om hans sista dagar i Detroit.

Vilket är ditt favoritminne från Chicago Bulls på 1990-talet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär