Friday, February 3, 2023
HemF1I slutet av A Chaotic Silly Season, vad är den sista föraruppställningen...

I slutet av A Chaotic Silly Season, vad är den sista föraruppställningen 2023?

Efter mycket spänning och kontroverser har 2022 års F1-säsong äntligen kommit till sitt slut. Säsongens senaste lopp såg några tungviktare lämna sporten. När sporten tar farväl av några av de stora, vad är den slutliga lineupen för 2023 års F1-säsong inför loppet 24 i kalendern?

Oracle Red Bull Racing

De försvarande mästarna, Red Bull, kommer att gå in på slagfältet med de regerande mästarna i sina led. Den tvåfaldige världsmästaren kommer att börja säsongen tillsammans med Sergio Perez, som visade upp en mäktig prestation 2022.

Scuderia Ferrari

Förra årets tvåa, Scuderia Ferrari kommer att satsa på Charles Leclerc och Carlos Sainz för säsongen 2023. Den snabba och briljanta duon Leclerc och Sainz kan ge mästarna en chans för pengarna under perfekt strategi och utförande.

Mercedes-AMG Petronas F1 Team

De åttafaldiga konstruktörsmästarna har Lewis Hamilton och George Russell i sina led för säsongen 2023. Hamilton, som förväntas kämpa för sitt åttonde världsmästerskap, kommer att ha den briljante Russell bredvid sig i de långa 24 loppen nästa säsong.

BWT Alpine F1 Team

Alpine är redo att gå in i 2023 med gamle killen Esteban Ocon och hans landsman, den nye killen Pierre Gasly. Gasly, den tidigare Red Bull- och AlphaTauri-föraren, förväntas ge välbehövlig drivkraft i deras lopp för att hålla P4-positionen i konstruktörsmästerskapet.

McLaren Racing

McLaren går in i nästa säsong med Lando Norris och Oscar Piastri. Piastri har anlänt till det Woking-baserade laget efter att han ersatte landsmannen Daniel Ricciardo i slutet av säsongen 2022.

Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Alfa Romeo kommer in i nästa års tävling med samma laguppställning som tidigare. Den tidigare Mercedes-mannen Valtteri Bottas kommer att ha Guanyu Zhou vid sidan av sig för 2023 när de vill förbättra sitt konstruktörsmästerskap.

Aston Martin Cognizant F1 Team

Fernando Alonsos perfekt tajmade inträde uppfyllde Sebastian Vettels avgång från Aston Martin-teamet när de satte igång sin säsong 2023 med den spanska föraren och Lance Stroll.

Haas F1 Team

Efter att ha tillbringat ett par år med unga vapen går det amerikanska laget in i säsongen 2023 med Kevin Magnussen och Nico Hulkenberg. Veteranerna förväntas öka det Kannapolis-baserade lagets prestation och förväntas dra på sig mindre utgifter för skador.

Scuderia AlphaTauri

AlphaTauri kommer att börja sin säsong 2023 med nyinvalda Nyck de Vries och Yuki Tsunoda. Efter att Pierre Gasly lämnade för Alpine, ersatte systerlaget till Red Bull honom med de Vries efter hans tappra debut med Williams 2022.

Williams Racing

En gång ett av de mest populära och framgångsrika F1-lagen, lyckas Williams knappt få poäng nuförtiden. Laget från Storbritannien kommer dock att börja sin säsong 2023 med Alex Albon och Logan Sargeant. Sargeant är den senaste amerikanska F1-sensationen efter att Williams bestämde sig för att ersätta Nicholas Latifi till nästa säsong.

Som det ser ut, förväntas den kommande säsongen 2023 bli en säsong. Med tre nya förare på gång för att visa upp sin talang och Mercedes och Ferraris smidighet att försöka slå Red Bull, kan den kommande säsongen bli en riktigt bra säsong.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär