Friday, December 1, 2023
HemGolf"I Shouldn't De Doing That": När Nelly Korda erkände vad som frustrerar...

“I Shouldn’t De Doing That”: När Nelly Korda erkände vad som frustrerar henne mest på golfbanan

Pressen som idrottare utsätter sig för att vara bäst är enorm. Och när saker och ting inte går som de ska på planen eller banan ökar pressen bara till frustration. Men det är priset som ska betalas för att vara bäst, och det är inte många som vet det bättre än damgolfaren nummer ett, Nelly Korda.

En gång öppnade hon upp om en incident när pressen och frustrationen var på topp.

Kordas tredje omgång vid OS i Tokyo

Vid ett av de viktigaste internationella evenemangen inom någon sport, OS, är spänningen alltid på topp. Den intensiva konkurrensen och det faktum att du spelar inte bara för dig själv utan för ditt land tynger spelarna. Och det kände Nelly Korda i den tredje omgången, i Tokyo.

Korda, som tog sig igenom de två första omgångarna med 15 birdies och en örn, fick en rejäl smäll på den tredje dagen. Hon började bra och gjorde en birdie på det andra hålet och igen på det femte och sjätte hålet. Men det 8:e hålet är där det värms upp för LPGA-stjärnan.

Trots att hålet var par-5 gjorde Korda en bogey. Innan dess hade hon birdied varenda par-5 i alla de tidigare omgångarna. Den bogey kom på något sätt till Korda, och hennes balanserade spel gled henne ur händerna. Hon fortsatte med att kämpa hårt för varje enskilt hål efter, och gjorde inte en enda birdie. Men Korda hade lyckats att inte falla åt andra hållet heller och göra 10 raka par i rad. Hon avslutade omgången med en tretaktsledning.

Nelly Korda öppnar upp om sin frustration

Efter den fruktansvärda tredje dagen gick Korda igenom, avslöjade hon i en intervju var hennes frustration härrörde från. Hon sa: “Det finns något inom mig när jag kör en par 5 som jag bara blir så frustrerad över eftersom jag inte borde göra det.”

Den enda bogey på 8:e hålet kunde ha kostat Korda golfmedaljen om hon inte lyckats hålla huvudet i den och parera resten av rundorna. Mästaren visste att hon var tvungen att ge allt och sa: “Jag kämpade verkligen hårt för att stanna i det verkligen, eller före det.”

Hennes beslutsamhet hade tagit henne igenom det tuffa ögonblicket, och Korda var stolt över att hon hade kämpat mot frustrationen. Hon sa till och med att, trots den intensiva dagen hon hade haft, hade hennes “kamp” gjort henne lycklig.

Korda tog guldmedaljen en dag senare, och de som kände till hennes kamp från föregående dag visste att hon var tvungen att tjäna varje steg till pallen.

RELATED ARTICLES

Mest populär