Monday, December 11, 2023
HemF1I motsats till Toto Wolffs hårda granskning, njuter Lewis Hamilton av Las...

I motsats till Toto Wolffs hårda granskning, njuter Lewis Hamilton av Las Vegas GP “Blast”

Det har funnits några berättelser i Formel 1 som alla har konvergerat på ett sätt som liknar grekisk mytologi. Om ett lag har nått dominans och hållit sig på platsen för länge, faller de från toppen ganska snabbt och på ett storslaget sätt, ungefär som Ikaros. Tidigare har det varit Ferrari efter Michael Schumacher, men nu är det de åttafaldiga konstruktörsmästarna som städar upp resterna av sina glansdagar.

Mercedes har haft ett dystert år 2023 och har inte kunnat undgå valet de gjorde 2022 med “nollpod”-designen. Och Toto Wolff har fått nog med Brackley-outfitens resultat av dåliga resultat och kallar W14 för en “hemsk” utmanare. Det krävs dock mer än ett skakigt kvalpass för att uppröra Lewis Hamilton när det kommer till Las Vegas GP-helgen.

Lewis Hamilton ler helt efter en framgångsrik omstart av Las Vegas GP

När FIA meddelade att Free Practice 1 inte skulle återupptas, fruktade teamcheferna, inklusive Dr. Helmut Marko, att de inte skulle få tillräckligt med speltid i FP2. Toto Wolff hade också varit högljudd om de problem som de tidigare mästarna väntade sig. Men när åkarna väl började lysa upp Vegas Strip, var handlingen igång igen! Sessionen såg Charles Leclerc leda flocken ut i det okända med 1.35.265.

Medan den vanliga stavsitteren, Verstappen, låg under 6:e ​​plats, var Lewis Hamilton inte alltför långt borta från den regerande mästaren. Britten hade placerat W14 på 9:e plats när sessionen slutade och såg mer energisk ut än andra förare. Tidigare hade förare som Kevin Magnussen och George Russell delat hur mycket av en kamp kalendern kan vara för förarens sömn.

Men det verkar inte påverka Hamilton. Han citerades i en tweet, “Jag hade en blast! Alla kämpade med jetlag och sånt och jag mår riktigt bra! Jag såg precis på en film mellan pausen. Jag är redo att åka igen!”

38-åringen var fortfarande förstärkt som alltid och ropade ut andra förare som var nere med jetlag. Det är kul att se åtminstone en av förarna vara glad över att vara där efter att Lando Norris anslutit sig till Verstappens hån mot evenemanget.

Tyvärr för LH Army är det inte bara solsken och regnbågar som Hamilton uttrycker det. Mercedes-chefen, Toto Wolff, har tappat tålamodet med lagets prestation den här säsongen.

Toto Wolff delar inte Hamiltons optimism om deras chanser

När Lewis Hamilton slutade tvåa på pallen i Mexiko, jublade LH Army och hoppades att det äntligen var dags för Silver Arrows att komma tillbaka till vinnande sätt. Men med Las Vegas GP som kastar lagen i cirklar, är lagcheferna oroliga över deras upplägg, särskilt Toto Wolff.

Han berättade under FIA:s presskonferens i torsdags, “Vi behöver bara göra ett bättre jobb för att vara konkurrenskraftiga. Säsongen var en bergochdalbana, upp och ner. Några mycket lovande lopp, som i Austin och Mexiko, som vi kunde ha vunnit – men som kunde ha räcker inte. Och så Brasilien. Så jag hoppas att vi kan avsluta det på en mer positiv ton.”

Den österrikiske chefen fortsatte med att reflektera över en säsong som har varit full av överraskningar. Oavsett om det var Hamiltons diskvalificering efter en välförtjänt pallplats i Austin, eller om det var hans inlösenavslutning i Mexiko, har britten lyckats hålla Mclaren och Ferrari på avstånd, som båda har sett formidabla ut.

Det är därför det är säkert att säga att Toto Wolff är all undergång och dysterhet om F1:s resa till Sin City. Men bara tiden kommer att utvisa om Brackley-outfiten kan övervinna sina kamper och hålla fast vid andraplatsen – Ferrari ligger bara 20 poäng efter dem!

RELATED ARTICLES

Mest populär