Saturday, December 9, 2023
HemNASCAR"I Lost the Daytona 500, but Gained a Son" - NASCAR-ikon Elliott...

“I Lost the Daytona 500, but Gained a Son” – NASCAR-ikon Elliott Sadler avslöjar hjärtskärande verklighet bakom Matt Kenseths nederlag 2009

Att vinna den ikoniska Daytona 500 är en dröm som varje enskild racerförare hyser. Evenemanget anses vara ett av de största skådespelen genom tiderna i NASCAR-kretsen. Men för Elliott Sadler var det en välsignelse att förlora Daytona 500 trots att han kunde vinna. Han kan ha varit frustrerad på banan, men det fanns något mycket viktigare än det största loppet i NASCAR-kalendern.

2009 Daytona 500 såg Matt Kenseth ta den rutiga flaggan före Kevin Harvick och AJ Allmendinger. Elliott Sadler ledde 24 varv i tävlingen, mer än någon annan förare, men lyckades till slut inte få jobbet gjort. 48-åringen körde för Richard Petty Motorsports då och han slutade P5 i just det loppet.

När Elliott Sadler var tacksam över att förlora Daytona 500

I ett nytt avsnitt av “Kenny Conversation” med Kenny Wallace avslöjade Elliott Sadler att han var en frustrerad man i slutet av loppet. Han hade en bra chans att vinna loppet innan han blev slagen av Matt Kenseth. Kenseth passerade Sadler i sväng 1 och sedan började det regna in i sväng 2. Loppet avbröts med 48 varv kvar. Enligt 48-åringen skulle han ha blivit en Daytona 500-vinnare om han hållit fast vid ledningen i bara 12 sekunder till.

En större händelse var dock på väg att utspela sig i Sadlers liv vid den tiden. Den före detta Cup Series-föraren avslöjade att hans fru skulle komma vid den tiden och det visade sig att deras son Wyatt (nu 13) hade en atresi. Paret var osäkra på om han skulle leva eller inte. Elliott Sadlers fru fick förlossning morgonen efter Daytona.

”Jag flög hem så besviken jag kunde bli, hjärtkrossad. Jag hade skruvat ihop, och jag lät Matt Kenseth under mig 10 sekunder kvar i loppet. Min fru fick förlossning nästa morgon vid 4:30 på morgonen. Så jag fick vara med min fru som var tvungen att ha ett kejsarsnitt för min son som var tvungen att genomgå två akuta operationer dagen han föddes för att leva”, avslöjade Sadler.

Hade han vunnit Daytona 500 den dagen, skulle Sadler ha varit tvungen att stanna i och runt lokalen över natten och utföra medieuppgifter. Han skulle inte ha kunnat vara där för sin fru.

“Jag skulle inte ha varit hemma för att vara med min fru under de tuffa tider som vi visste att det skulle vara med Wyatt när han föddes med de akuta operationer som han var tvungen att genomgå”, tillade 48-åringen.

Efter att ha lyssnat på berättelsen släppte Kenny Wallace en kvick men innerlig kommentar: “Så om vi ska ha en fras är det som, “Jag förlorade Daytona 500 men fick en son.

Wyatts födelse var inte den enda gången Elliott Sadler och hans fru hade varit otroligt oroliga. Två år efter att han föddes, stod Wyatt inför en annan hälsokris som tvingade hans far att köra som om hans liv berodde på det. Och på ett sätt gjorde det det faktiskt.

Kaulig Racing-stjärnan Justin Haley knyter an med fästmannen Haley Haley

Ex-NASCAR racer delar stressande erfarenhet med sonens hälsorädsla

Händelsen ägde rum på Wyatts andra födelsedag. Det visar sig att den unge mannen inte reagerar bra på jordnötssmör. Så när han av misstag smakade några, försämrades hans hälsa omedelbart. Sadler, som lyckligtvis var hemma och inte på ett lopp långt bort den här gången, fick köra som en galning för att få honom till akuten i tid. Enligt en artikel i Associated Press påminde den dåvarande Xfinity Series-föraren den stressiga upplevelsen.

“Det var läskigt,” sa Sadler. “Det öppnade en annan sida av livet för oss. Vi var tvungna att vidta många försiktighetsåtgärder, vara mycket proaktiva. Det får jag dock av racing. Det är ett farligt jobb. Varje gång jag tävlar ser jag till att bilen, min hjälm, handskar, säte och hela interiören är redo ifall jag skulle hamna i ett vrak.”

Familjen Sadler har gått igenom en hel del men det var allt för att deras son skulle vara frisk. Idag är Wyatt, redan tonåring, en frisk och älskad familjemedlem.

RELATED ARTICLES

Mest populär