Sunday, December 10, 2023
HemNASCAR"I Lost It All" - Kevin Harvicks besättningschef avslöjar känslomässig turbulens i...

“I Lost It All” – Kevin Harvicks besättningschef avslöjar känslomässig turbulens i Phoenix efter DeLana Harvicks upprepning 2014

NASCAR är utan tvekan en sport som har hård konkurrens. Varje helg reser de till en ny del av landet där de sätter sina kunskaper på prov. Vecka ut och vecka in lever medlemmarna i ett team ett unikt liv som bara de förstår. Därför, när någon går i pension från laget är det nästan som att en familjemedlem lämnar dem för alltid. Det blir otroligt svårt att hålla tillbaka tårarna för alla.

Det var inte annorlunda för besättningschefen Rodney Childers när hans lagkamrat och långvariga vän Kevin Harvick lämnade NASCAR-arenan.

Rodney Childers berättade om sin känslomässiga berg-och-dalbana kring Kevin Harvick under Phoenix-helgen

Cup Series Grand Finale på Phoenix Raceway var speciell för Kevin Harvick av många anledningar. En av dem var det faktum att veteranracern hade vuxit upp med att tävla på 1-mile-ovalen i Arizona. Så när han klättrade ur sin Ford Mustang nummer 4 och tog vattenflaskan från sin son Keelan, saknade han ord eftersom han visste att han aldrig skulle klättra in i sin bil som heltidsförare igen.

Det är ganska normalt att Harvick är känslomässig. Onödigt att säga att även Rodney Childers var på gränsen till tårar. Även om han kunde kontrollera sina tårar när han kom ner från pitboxen efter det 312 varv långa loppet för att gratulera Stewart-Haas Racing-föraren, avslöjade han hur han hade gått sönder under loppet.

Tillbaka 2014, när Kevin Harvick tog hem Championship-trofén på Homestead-Miami Speedway, tittade hans fru DeLana Harvick på, sittande bakom Childers och kramade honom i spänning. Och samma spektakel upprepade sig på Phoenix. I en konversation med SiriusXM NASCAR Radio sa Childers, “Hon (DeLana) tog tag i mig för att krama mig precis som hon gjorde då och jag tappade det hela den punkten.”

Childers var oerhört tacksam över att få vara en del av ett så fantastiskt team. Han medgav att hela helgen var ganska bra för dem. “Vi åt middag på Speedway-klubben i måndags kväll, det var verkligen känslosamt för alla”, sa han. “Och sedan var det det ena efter det andra hela veckan. Vi lastade av och kände att vi hade den bästa bilen i praktiken, alla i garaget kom förbi för att prata om hur bra vår bil var.”

“Tränade inte på slutet, utan bara en speciell helg helt och hållet. Så många saker som händer, så många människor inom sporten som pratar om vad vi har gjort som grupp och vad han (Harvick) har gjort”, tillade han. Childers beklagade det faktum att Harvick inte skulle vara med #4-laget längre, men fann ändå en viss tröst i det faktum att hur mycket alla i hela sporten bryr sig om Kevin Harvick och laget.

Samtidigt gick det rykten om att lagägaren Tony Stewart skulle stänga luckorna för #4-laget efter att Harvick gick i pension. Men det är långt ifrån sant. Childers slog sönder ryktet när han spred sanningen bakom det.

Rodney Childers avslöjade de mindre förändringarna i SHR-teamet

Ryktet var att en stor grupp människor skulle lämna laget för ett annat lag och möjligen andra lag. Därför hade fansen antagit att laget också skulle dra för gardinerna. Men Rodney Childers erkände, inte så snabbt som han självsäkert försäkrade att bara en handfull besättningsmedlemmar tog farväl.

Av de 31 besättningsmedlemmarna är det bara 4 som lämnar laget. Nästa år kommer Josh Berry att ha nästan samma team som kör #4-bilen som en rookie Cup Series-förare, med Rodney Childers som sin besättningschef. Tack och lov kommer Berry att vara i erfarna händer under sin första säsong som Cup Series-förare på heltid.

Stewart-Haas Racing går dock igenom några stora förändringar innan den kommande säsongen drar igång. Kevin Harvick lämnar och det gör även ikonen #10, Aric Almirola. Det kommer att bli svårt att ersätta inte bara ur talangsynpunkt utan också ur sponsringssynpunkt. När allt kommer omkring flyttar Stewart-Haas Racings mångåriga sponsor Busch Light till Trackhouse Racing för att samarbeta med Ross Chastain 2024.

För tillfället håller #4-teamet inte på att demontera ännu. Ändå är det bara en tidsfråga innan fandomen får veta hur SHR kommer att ersätta sina saknade delar 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär