Monday, February 26, 2024
HemOlympicsI hopp om att tävla mot sin far vid OS, 15 YO...

I hopp om att tävla mot sin far vid OS, 15 YO Surfing Champion Talks LA 28

I en spännande jakt på olympisk ära förbereder sig en märklig 15-årig surfare från Perranporth, Cornwall, för OS 2028. Denna spirande talang, som växer fram som en formidabel kraft inom vattensportvärlden, hyser en dröm om att pryda den olympiska scenen tillsammans med sin far, en säsongsmästare i longboarding.

Amerikas favoritvideo idag

Lukas Skinner kommer från en släkt som är djupt inbäddad i surfkulturen och är en del av en familj där surfing inte bara är en sport utan ett sätt att leva. Hans prestationer inkluderar en anmärkningsvärd andraplats i juniorvärldsmästerskapen, ett bevis på de fantastiska färdigheter som har blivit synonyma med denna surffamilj.

Surfa mot OS-guld i LA 28

Hans far, Ben Skinner, en multipel longboard-mästare, har ingjutit en passion för vågorna som ger genklang hos varje familjemedlem. Bens syskon har också gett sig ut på sina surfresor och bidragit till berättelsen om en familj som förenas av sin kärlek till sporten.

Efter det fungerar Skinners prestationer som språngbrädor mot det slutliga målet: gemensamt deltagande med sin far i OS 2028. När den här unga surfaren navigerar i tävlingsvattnen återspeglar hans prestationer på Wave, en träningsplats i Bristol, det pågående arvet.

”Från femårsåldern minns jag att jag surfade med vänner – jag surfar fortfarande där nu. Det har alltid varit en stor sak, speciellt att titta på min pappa. Det är en riktigt bra tid att surfa i den här åldern – det har varit fantastiskt”, konstaterade Lukas.

Tidigare i en spännande show, thе cornish surfing sensation, har säkrat en silvermedalj vid thе prestigefyllda världsmästerskapen i surfing för juniorer. Det 15-åriga underbarnet, som kommer från Perranporth, erövrade varje heat på vägen till U16-finalen på den fängslande Macumba Beach i Rio de Janeiro.

Skinners resa till finalen var inget annat än spektakulär, präglad av segrar i två andra stora surftävlingar: World Grom Search Finals i Australien och European Grom Search Final i Marocko.

Oceans of Ambition

Den unge surfarens motståndskraft framträdde när han drabbades av en vänsterfotsskada i augusti och återvände till vattnet bara tre veckor före mästerskapen. Även om han var förtjust i silvret, erkände Skinner att han hade “blandade känslor”, vilket uttryckte både upprymdhet och en aning av besvikelse över att han knappt missat guldet. De sista ögonblicken var särskilt intensiva, med spanjoren Hans Odriozola som grep en våg under de sista 50 sekunderna, vilket lämnade Skinner utan chans till comeback.

Trots att han knappt missade topplatsen, gav Skinners enastående prestation honom en stående ovation från andra lag, ett bevis på den respekt han befaller inom den globala surfgemenskapen. Med en blick framåt har den unge surfaren siktet inställt på OS:s stora scen 2028 och framåt, driven av en orubblig passion för sporten och en önskan om framtida segrar på vågorna.

RELATED ARTICLES

Mest populär