Monday, February 26, 2024
HemBoxing"I Got Way More Energy": Keyshawn Davis hävdar att han har blivit...

“I Got Way More Energy”: Keyshawn Davis hävdar att han har blivit en “bättre person” sedan han slutade med marijuana efter att ha stått inför 90 dagars avstängning

Den 14 oktober, Keyshawn Davis bibehöll sitt obesegrade rekord på 10-0 med en matt seger över Nahir Albright i Houston, Texas. Efter sin kamp testade Davis positivt för marijuana. Även om marijuana är lagligt i många stater för rekreationsbruk, är det fortfarande olagligt i Texas. Som ett resultat utfärdade Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR) en 90-dagars avstängning för Davis. Denna disciplinära åtgärd tvingade hans majoritetsvinst i kampen för att ändras till en No-Contest. Men sedan dess har saker och ting förändrats för Davis.

Ursprungligen planerad att synas på ESPN-kortet den 9 december i Florida, var han tvungen att sitta ute resten av 2023. Nu, som hans kamp med Jose Pedraza den 8 februari närmar sig, Davis har gjort några ändringar till det bättre. I en intervju på Cigar Talk avslöjade Davis hur avstängningen hjälpte honom att bli en bättre person.

Keyshawn Davis avslöjar att marijuana försämrade hans mentala hälsa

Medan vissa boxare hävdar att marijuana hjälper till att hålla dem friska, var det inte fallet för Davis. Anledningen till att han började ta drogen i första hand var på grund av allvarliga psykiska problem. Tillståndet var sådant att han tog till självskadebeteende och var tvungen att kontrollera sig själv och sätta på medicin.

“Då, innan jag ens var med i laget, brukade jag göra saker för att skada mig själv. Ja, jag gick till mentalhemmet. Jag fick mediciner för mental hälsa dagligen och under hela den processen rökte jag fortfarande. Genom det mentala hemmet, när jag väl kom ut ur det mentala hemmet, var det Halloween. Det första jag gjorde var att röka på medicinen”, sa han och avslöjade att rökproblemet höll på att gå över styr nu.

Även efter att ha tagit mediciner kunde Davis inte stoppa sig själv från att ta marijuana förrän en dag insåg han och han reflekterade över hur han hade hanterat sina problem. Som tur är, för den unge boxaren, blir han bättre för varje dag som går. “Jag övervinner det just nu när vi pratar. Ända sedan jag tog bort ogräset har jag varit en mycket bättre människa. Min tränare ser det. De säger att jag fick mycket mer energi, tillade han.

Det är inte bara han som märker förändringarna, utan också hans tränare och UFC-anläggningen där han för närvarande tränar. De finner honom mer involverad i lägren nu. Dessutom är Davis inte ensam; det är många som uttrycker sitt stöd inför matchen.

Är “Businessman” favoritvalet?

Top Rank-bossen Bob Arum, som är Davis promotor, har uttryckt optimism inför Davis match med Pedraza, och lovordat honom som en av de största amerikanska amatörfighters som har övergått till den professionella arenan. Till och med boxningsikonen Floyd Mayweather Jr., en stark supporter, berömde Davis färdigheter och sa att han hade allt han behövde för att lyckas. “Han är en jävla fighter,” sa han.

Keyshawn Davis, en av USA:s största amatörfighters, har haft en fantastisk proffskarriär hittills. Han står nu inför sitt tuffaste test när han motsätter sig Jose Pedraza på Lopez-Ortiz-kortet på Mandalay Bay nästa torsdag.

— Bob Arum (@BobArum) 1 februari 2024

Hall of Famer Timothy Bradley, en före detta världsmästare i två vikter, har blivit grundligt imponerad och beskriver Davis som en “seriemördare” i ringen. Bradley lyfte fram Davis konsekventa tillvägagångssätt, genom att mentalt bryta ner motståndare innan han levererade avgörande knockouts.

Davis har visat otrolig övertygelse och respekt för sporten genom att erkänna sitt missbruk offentligt och laga sina sätt att gynna sig själv och vara ett gott exempel för fansen. Vad tycker du om denna förvandling av boxaren? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Läs mer: “Han står nu inför sitt tuffaste test”: Bob Arum tillkännager “En av de största” amatörboxarna Keyshawn Davis nästa motståndare

Inlägget “I Got Way More Energy”: Keyshawn Davis hävdar att han har blivit en “bättre person” sedan han slutade med marijuana efter att ha fått 90 dagars avstängning dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär