Monday, December 4, 2023
HemTennis"I Find It Bizarre..." - Brittiska stjärnan Emma Raducanus MBE-heder från kung...

“I Find It Bizarre…” – Brittiska stjärnan Emma Raducanus MBE-heder från kung Charles mötte motreaktioner från tidigare Liverpool-mittfältare

Den brittiska tennisstjärnan, Emma Raducanu, ansågs olämplig för att ta emot MBE av den tidigare fotbollsspelaren Daniel Murphy, som ifrågasatte hennes meriter för att ta emot det prestigefyllda priset. Raducanu började detta år med gott humör efter att ha vunnit US Open 2021. Men saker och ting fortsatte inte på det sättet, eftersom skador och ständiga förändringar i hennes tränare påverkade hennes säsong allvarligt. Hennes prestation fortsatte att försämras och hon avslutade året utan några titlar. Trots sitt dåliga år på Touren belönades hon nyligen med den prestigefyllda MBE för att ha blivit den första brittiska kvinnan att vinna en Grand Slam på 44 år.

Han hade några allvarliga synpunkter på hur hon gjorde det som förväntades av henne och inget mer. Låt oss ta en titt på hans syn på saken.

Tidigare fotbollsspelare ifrågasätter anledningen till att tilldela Emma Raducanu, en MBE

Raducanu fick MBE (medlem av det brittiska imperiet) av kung Charles III på Windsor Castle på tisdagen. Medan de flesta av idrottsvärlden gratulerade 20-åringen, tyckte den före detta Liverpool FC-spelaren att det var extremt märkligt att 2021 års US Open-mästare hedrades. Han sa, “Jag tycker att det är bisarrt att någon skulle få ett pris för att göra sitt jobb, och även om du gör det väldigt bra.”

Vad han inte förstod var hur Raducanu, som argubaly inte gjorde något av betydelse för att förändra människors liv, var värd en av de högsta utmärkelserna i England. Han sa, “Om du fick ett pris där du gav tjänster till en sport, och sedan efteråt har du slutat och du använde den plattformen för att hjälpa andra.”

Men han såg inte Raducanu bidra med något utanför tennisen och ansåg därför att hon var olämplig för att ta emot priset. Det är inte första gången som Raducanu får negativ kritik i år. Hon har hamnat under stor granskning på grund av den kraftiga nedgången i hennes prestationer.

Andra framstående personligheter som ifrågasatte Raducanus prestation 2022?

Många kända personligheter i tennisvärlden, som Chris Evert, Billie Jean King och Martina Navratilova, har utvärderat hennes prestation i år. De tror att hon kan prestera bra om hon får rätt vägledning, då spelaren letar efter sin femte tränare på mindre än två år. Detta har allvarligt påverkat hennes prestation 2022, där hon inte vann en titel.

Å andra sidan, trots ett dåligt år, är spelaren en av de högst intjänande WTA-spelarna 2022. Detta beror på hennes avancerade rekommendationer med populära varumärken. Och folk har inte heller tittat särskilt förtjust på det. Tror du också att Raducanu bara är en engångsmästare? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär