Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerI ett slag mot Lionel Messi pekar Cristiano Ronaldo på Erling Haaland...

I ett slag mot Lionel Messi pekar Cristiano Ronaldo på Erling Haaland som “bästa spelare” under Globe Soccer Awards i Dubai

Trots att han vann trippeln med Manchester City, målmaskinen, kom Erling Haaland till korta mot Lionel Messi, inte en, utan två gånger. 2023 års Ballon d’Or-juryn övervägde perioden för Messis världscupseger, därför missade norrmannen. Sedan valde FIFA honom till “den bästa” herrspelaren, trots att han inte tog hänsyn till hans världscupseger. För den senare prestationen hävdar fotbollskretsar att Haaland blev bestulen och att hans diskant förbises. Globe Soccer Awards som hölls i Dubai valde dock den dödliga anfallaren till den bästa. Det gjorde Cristiano Ronaldo också!

Han var så övertygad om Haalands briljanta kampanj att han pekade på den senare och antydde att han var årets bästa. Den här gesten kom innan paneldeltagarna ens tillkännagav att Cityzen vann priset för bästa mäns spelare för 2023. Dessutom nominerade Globe Soccer Awards-panelen inte ens Lionel Messi, vid en tidpunkt då den har vunnit allt. Cristiano Ronaldos helhjärtade hyllning till City-anfallaren verkar vara ett subtilt sätt att gräva efter sin ärkerival Messi.

För några dagar sedan publicerade CR7 sin bild på Instagram och sa “Tillbaka för mer, omedelbart efter att Messi vunnit FIFA-äran. Han röstade inte heller på detsamma. Vi måste också komma ihåg att Haaland slog Ronaldo för att vinna äran i Dubai. Den portugisiska mannen fick dock sin beskärda del av beröm då han var “stolt” över sig själv för att ha överträffat norrmannen och blivit fjolårets bästa målskytt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ESPN FC (@espnfc)

“Jag var den bästa målskytten den här säsongen, tänk dig att slå unga djur som Haaland… jag är stolt. Och jag fyller snart 39, sa han. Om Cristiano Ronaldo är stolt över att slå Haaland betyder det att den senare har förtjänat sina ränder från en av spelets största. Portugalskepparen stannade inte där. Han sparade lite beröm för Manchester City också.

Cristiano Ronaldo applåderar Haaland and Co. i Manchester City

“Manchester City gjorde det fantastiskt. Grattis till deras säsong. Spelare, tränare. Utmärkt. Äntligen vinner de Champions League, de förtjänade det nog för två år sedan. Jag tycker om att se dem spela, säger Cristiano Ronaldo. För år sedan verkade den portugisiska superstjärnan som hyllade Pep Guardiola som en avlägsen dröm. Men nu när spanjoren har vunnit diskanten och nyligen erövrat världen kunde hans gamla rival inte låta bli att applådera.

LÄS MER: Al Ettifaq når muntligt avtal med Cristiano Ronaldos Al Nassr-kollega för att ersätta Jordan Henderson – rapporter

Rädda Ronaldo, alla som älskar fotboll skulle njuta av att se Guardiola och Co. Nu är diskantvinnarna tillbaka på det. Efter att ha hamnat under på Premier League-tabellen har de ökat sin satsning för att bli det andraseedade laget. Cityzens eller Real Madrid förväntas vinna UEFA Champions League i år. City är bara kort från Haaland, som ännu inte har återhämtat sig från en fotledsskada. När han återvänder kommer han återigen att tävla med Ronaldo, som lovade att jaga äran även 2024!

Inlägget I ett slag mot Lionel Messi pekar Cristiano Ronaldo på Erling Haaland som “bästa spelare” under Globe Soccer Awards i Dubai dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär