Friday, December 8, 2023
HemNASCAR"I Care Deeply About It" - Bekymrade Dale Earnhardt Jr låter slippa...

“I Care Deeply About It” – Bekymrade Dale Earnhardt Jr låter slippa Xfinity-seriens interna identitetskris

Den ständiga strävan att möta sin växande publiks krav har drivit NASCAR att utvecklas drastiskt under åren. Denna tillväxt har inte bara vidgat horisonten för dess elitdivision utan har drivit organisationens andra lägre rankade fraktioner som Xfinity och Truck Series att skjuta på gränsen, blivit mer populär bland massorna och till och med utmana elitdivisionen ibland. Och ändå, det finns vägar att sträva efter för sporten.

Alla sanktionsorganets insatser har inte gått i positiv riktning. Nyligen nämnde NASCAR-veteranen och stolta Xfinity Series-lagägaren, Dale Earnhardt Jr, sina farhågor och lyfte fram vad framtiden kan ha för serien.

Dale Earnhardt Jr spelar bönor mitt i Xfinity Series “debatt”

Medan organisationen går för fullt med sina framtida satsningar över sina tre divisioner, NBC-kommentator och JR Motorsports delägare, har Dale Jr offentligt kommit ut för att dela sin skepsis angående Xfinity-serien.

När han pratade med veterankollegan Kenny Wallace på “The Kenny Wallace Conversation”, delade den tvåfaldige Daytona-vinnaren sina tvivel. Mitt i diskussionen om NASCARs ambitiösa framtidsplaner och den pågående utvecklingen av dess Next-Gen-plattform, blev 49-åringen högljudd om den “interna debatten” samtidigt som han lade fakta på bordet.

JRM-delägaren sa: “Jag tycker att Xfinity-serien är fantastisk, det finns en stor debatt internt om vad Xfinity-seriens identitet kommer att vara. Var kommer den här serien att vara om 5 år, 10 år från nu.

“Självklart Jag bryr mig djupt om det eftersom jag är en ägare i serien. Du vet, vad är NASCAR. Hur ser de nya tv-erbjudandena ut. Vem är inblandad i de där tv-affärerna. Hur kommer det att påverka vår popularitet och vem som kan se vår sport. Alla dessa saker har alla lite på kanten av de närmaste förmodligen 24 månaderna. Men när allt detta är i backspegeln kan vi liksom fokusera tillbaka på konkurrensen och försöka ställa upp på fantastiska lopp.”

Mitt i utvecklingen av sina kortvägspaket, som innehåller Next-Gen-plattformen, har NASCAR enligt Dale Jr sagt: “Allt ligger på bordet, inklusive hästkrafter”, citerar organisationens Chief Operating Officer, Steve O Donnell. Den här avslöjandet kommer istället för förare som kräver mer kraft i sina bilar eftersom de tycker att det är svårt att passera varandra på planen, särskilt på en halvmilsbanor som Martinsville och Bristol.

Att Dale Jr känner till detaljerna i NASCAR även idag är inte förvånande. Speciellt med tanke på hur han fortfarande tar sig bakom ratten.

Dale Jr gör rubrikerna när veteranen gör sig redo för den sena modelluppgörelsen på Florence Motor Speedway

Lördagens mycket efterlängtade action med sen modell kommer också att presentera Dale Jr i South Carolina 400. Han tar sig in i bilden och är en av de 44 bilarna som jagar vinsten. Junior kommer att dyka upp i loppet på 250 varv som sponsras av Bass Pro Shops bil nummer 3 för andra året i rad. Detta gör det till årets fjärde lopp på banan för NASCAR Hall of Famer.

Förutom veteranen kommer hans Xfinity Series-sensation, Josh Berry som gjorde sin Kevin Harvick Inc., debut förra veckan på Hickory Speedway också att vara en stjärnattraktion vid evenemanget. Juniors CARS Tour-mästare, Carson Kvapil sägs också ta i lördagens sena modelluppgörelse. Han kommer att försöka lösa sig själv genom att vinna den lokala hjälten Brenden Queen aka “Butterbean”.

För de fans som planerar att fånga händelserna, kommer Floracing att ha livestreaming av evenemanget.

Mitt i Josh Berrys SHR-sponsorkris tillkännager tidigare partner och logistikjätte förlängning med Dale Jr’s JR Motorsports

RELATED ARTICLES

Mest populär