Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"I Can Walk" - Erling Haaland ger skadeuppdatering när Pep Guardiola avslöjar...

“I Can Walk” – Erling Haaland ger skadeuppdatering när Pep Guardiola avslöjar tidslinjen för återkomst

Manchester Citys chef Pep Guardiola hade en stor uppdatering för media under sin presskonferens efter vinsten mot Luton Town. Under sin presskonferens kommenterade spanjoren Erling Haalands och Jeremy Dokus skador. Managern pratade till och med om Erlings besked, där han sa att spelaren hade sagt till honom att han kunde gå.

Amerikas favoritvideo idag

Manchester City lyckades vinna 2-1 över Luton Town trots frånvaron av både Haaland och Doku. Medan de försvarande mästarna låg efter i slutet av halvleken fick laget två snabba mål i andra halvlek för att hitta ledningen. Med segern är Man City tillbaka bland de fyra bästa och är nu 4 poäng från tabelltopparna Liverpool.

Pep Guardiola ger en tidslinje för Erling Haalands skada

Manchester Citys chef Pep Guardiola talade till media efter hans lags stora vinst över Luton Town. City, som inte lyckades vinna i sina fyra senaste matcher, tog en seger i sin femte match. Under sin presskonferens öppnade spanjoren upp om skadorna på Erling Haaland och Jeremy Doku.

Angående Haalands skada sa Guardiola att även om spelaren kanske missar nästa match, kan han vara tillbaka innan sammandrabbningen mot Crystal Palace. “Det är inte en fraktur, bara en stress på benet; förhoppningsvis kan (han) vara redo mot Crystal Palace, om inte så Saudiarabien.”

Han tillade, “Dagen efter Villa kunde han nästan inte gå ordentligt igår, jag pratade med honom och sa: ‘Jag mår mycket bättre, jag kan gå, jag har ingen smärta’, det är därför vi måste se hur han mår dag för dag .”

Chefen gav också en positiv uppdatering om Jeremy Dokus skada och sa: “Den är muskulös; det är inte en stor, stor fråga som Kevins, men vi måste tänka på hans explosivitet och vara försiktiga. Kanske en vecka, två veckor, kommer han att vara redo igen.”

Manchester City hoppas att de två spelarna gör en tidig återkomst till sidan. Haaland har varit nyckelskytten för Manchester City som gjort 13 mål den här säsongen. Laget visade dock att de inte är beroende av anfallaren då sidan vann med 2-1 över Luton efter att ha gått under med 1-0 i första halvlek.

Manchester City vinner en välbehövlig seger över Luton Town

Pep Guardiola och hans män var i desperat behov av en vinst i sitt senaste möte mot Luton Town. Saker och ting gick inte som planerat för Cityzens eftersom Luton hittade inledningsmålet för tävlingen, tack vare en briljant nick från Elijah Adebayo.

Guardiolas män svarade dock med stil när Bernardo Silva och Jack Grealish gjorde mål i 62:a och 65:e minuterna för att föra sitt lag i ledningen. City, efter sitt andra mål, tog ett defensivt tillvägagångssätt när de saktade ner spelets tempo samtidigt som de behöll besittningen för att vinna.

Med segern har Manchester City nu 33 poäng till sitt namn på 16 matcher och är bara 4 poäng bakom Liverpool som ligger i toppen av Premier League-tabellen. Cityzens jagar historien den här säsongen, eftersom att lägga vantarna på ligatiteln kommer att se dem bli det första laget att vinna fyra raka Premier League-titlar.

RELATED ARTICLES

Mest populär