Saturday, December 9, 2023
HemF1"I Can Beat Everyone": Max Verstappen tömmer Lewis Hamilton & Co:s återuppståndelsedröm...

“I Can Beat Everyone”: Max Verstappen tömmer Lewis Hamilton & Co:s återuppståndelsedröm med skrytsam verklighetskontroll

När Helmut Marko snabbade upp Max Verstappens resa till Formel 1 ansåg många att holländaren var för ung för sporten. Född till ett fantastiskt racingarv, var det avsett för föraren nr 33 att vinna världstitlar, men ingen förväntade sig att de skulle komma så snabbt och det också back-to-back! Men Verstappens orubbliga tro på sig själv går tillbaka till hans barndom, där han genomgick ett hårt träningsregemente med Jos Verstappen som ledare.

Det är säkert att säga att blodet, svetten och tårarna har gett resultat för 26-åringen, inte bara uppnådde han sin tredje titel med en häpnadsväckande marginal över Sergio Perez och Lewis Hamilton, utan han har slagit fler rekord den här säsongen än antal pallplatser för vissa förare. Med RB19:ans dominans känns det holländska lejonet förstås oberörbart, men finns det någon som skulle kunna utgöra ett allvarligt hot i framtiden?

Är Max Verstappen rädd för någon?

I en intervju för holländska medier fick Max Verstappen en fråga som alla F1-fans har diskuterat sinsemellan i evigheter: “Vem i denna hage skulle vara din största utmanare om de skulle köra en Red Bull bredvid dig?” – Eftersom Sergio Perez inte ställde upp en utmaning bad intervjuaren Verstappen att nämna sitt största hot på hela nätet.

Den trefaldige mästaren tog till en början ett diplomatiskt tillvägagångssätt och komplimenterade varje förare för deras färdigheter. Han sa: “Ja, jag tror generellt att det finns många bra förare. Jag tror bara att det som i slutändan gör skillnaden är hur lätt du kan komma nära perfektion varje helg och det är skillnaden mellan en toppförare och någon som blir världsmästare.”

Det är ingen hemlighet att Lewis Hamilton och Mercedes har kämpat för att stå emot McLarens förbättring och Red Bulls ständigt närvarande dominans. Laget som en gång var i Red Bulls position betalar fortfarande för sina misstag 2022 med nollpodden W13, och faller offer för deras bristande förståelse för sin utmanare.

Om Mercedes inte har upplägget klart, är Lewis Hamilton och George Russell inte utan sina brister, med paret som kolliderar i Qatar GP som såg ut att bli deras bästa resultat för säsongen. Vilket är Verstappen tror att Red Bull håller försprånget över de andra, allt beror på deras konsekvens och tillförlitlighet!

Han påpekade att inte alla har haft en chans i en toppbil som Hamilton för honom att bedöma situationen för alla, men det framgår tydligt av hans ställningstagande att Mercedes och andra team inte bara måste komma ikapp när det gäller tempo, utan se också till att de kan hålla den hastigheten. “Jag tror att alla i denna hage kan slå varandra, men att göra det varje helg är en annan historia. Och då är det väldigt svårt att välja vem som kan göra det eftersom den personen måste ha haft en chans i en toppbil.” Och det var när slussarna för Verstappens självförtroende efter att ha fått resten av fältet att se ut som Junior Formula-förare lyste igenom, “Men jag antar alltid Jag kan slå alladet är min tanke.”

Det är säkert att säga att att ha massor av självförtroende är en racerförares kärna. När allt kommer omkring, i en värld där det råder hård konkurrens, är självbestämmande och tro allt som betyder något. Det finns fans som ofta säger att Fernando Alonso, som har en ton av tro på sig själv, kan vara en förare som kan slå Verstappens överhöghet. Även om Peter Windsor skiljer sig av några logiska skäl.

Peter Windsor upprepar Verstappens självförtroende för att stänga ner Fernando Alonsos laddning

Fernando Alonso är en man som har alla de komponenter som krävs för att en förare ska bli världsmästare (han har redan två titlar). Med spanjorens senaste prestationer har fansen varit exalterade över utsikten att Alonso ska slå Max Verstappen om Aston Martin kan leva upp till Red Bulls utmanare 2024. Han är dock ingen match för Verstappens dominans enligt F1 Pundit och ex-Ferrari Technical Manager, Peter Windsor.

Windsor var snabb med att stänga av alla förhoppningar, han delade med sina prenumeranter under en YouTube Livestream, “Inte bara på grund av sin ålder, men jag tror inte att han är tekniskt lika bra som Max över ett varv och jag tror inte därför att han skulle kunna kompensera den skillnaden i tävlingssituationen, även om han möjligen är en något bättre racerförare än Max.” Windsor påpekade Verstappens robotliknande precision när det gäller att leverera precis vad bilen kräver.

Den brittiska journalisten anspelade på samma punkt som Max Verstappen om den konsekvens som krävs för att bli världsmästare – trots allt måste du vara fokuserad under hela året och sällan göra misstag. Även om Fernando Alonso var i RB19, tror Windsor, “Jag kan inte föreställa mig att han inte skulle slå honom periodvis, men över en säsong, och det är vad du menar med att springa efter pengarna, tror jag inte att han skulle .” – Med årtionden av erfarenhet omgiven av sporten, gav Windsor ett förödande slag till Alonso-fans som hoppas få se spanjoren utklassa Verstappen för att säkra sin tredje världstitel.

Men låt oss inte glömma att vad som helst kan hända i denna sport, och precis som Mercedes kan Red Bull hamna i en “eländig” situation, och Aston Martin kommer att vilja dra fördel av den variabeln för att ge Fernando Alonso ära igen. Bara tiden får utvisa om någon kan ge Max Verstappen en chans.

RELATED ARTICLES

Mest populär