Tuesday, February 27, 2024
HemNFLHur slår Jordan Travis skada Floridas förhoppningar om mästerskap?

Hur slår Jordan Travis skada Floridas förhoppningar om mästerskap?

Hur ofta händer det att ett lag förblir oövervinnerligt under hela säsongen och inte går till slutspel? Konstigt, eller hur? Nåväl, för Seminoles kom deras konsekventa prestationer tillbaka för att förfölja dem när Jordan Travis ådrog sig en benskada i matchen mot North Alabama.

Amerikas favoritvideo idag

Den säsongsavslutande skadan visade sig vara ett bakslag eftersom den på något sätt avslutade FSU:s chanser att ta sig till slutspelet. Det var en drömsäsong för Seminoles, obesegrade genom tävlingen. Deras slutspelssnobb har hittills lockat till sig massor av mediagranskning och kritik från alla håll. Det var ett kontroversiellt beslut från den gemensamma fiskeripolitiken, men vad utlöste den exakta domen? Var det FSU:s gameplay eller kanske till och med Travis förtidiga skada?

Förstörde Jordan Travis skada i FSU:s slutspelschanser?

Ingen spelare vill minska lagets chanser att kvalificera sig för knockouts. Det är vad spelarna spelar för: att få sina lag att vinna! Detta var dock inte fallet för FSU och deras kanske bästa spelare, Jordan Travis. QB var i fantastisk form under hela säsongen. Detta var tills de mötte North Alabama i lördags.

Travis siktade på lagets slutspelsodds och skulle ha varit det perfekta avskedet för ynglingen. Men ödet hade andra planer. Spelaren var en av utbrytarstjärnorna för FSU i år. Han gjorde 20 touchdowns, två interceptions och nästan 2 800 passningsyards. All denna statistik upphävdes när CFP beslutade att inte ta laget till slutspelet.

Travis var nedbruten och hjärtkrossad och gav ett officiellt uttalande där han sa: “Önskar att mitt ben gick sönder tidigare” Så var tidpunkten för skadan att den helt spårade ur FSU:s planer. Lagets uteslutning var överraskande eftersom sidan toppade listorna och vann ACC.

Enligt CFP Selection Chair Boo Corrigan spelade skadan en stor roll i omvälvningen av saker och ting. Under pressarna uttryckte Corrigan också samma känslor: “Ett annat lag än de var under de första 11 veckorna.” Även CFP:s ordförande ansåg att laget var en annan sida än den tidigare. Corrigan berörde också det faktum att skadan innebar att anfallslinjen förändrades helt och det fanns inget utrymme för en slutspelsposition.

“Du kan förlora en running back, du kan förlora en mottagare, men när du förlorar en quarterback så dynamisk som Jordan Travis, förändrar det deras anfall i sin helhet och det var en riktigt stor faktor,” och därmed avslutade alla FSU:s chanser.

RELATED ARTICLES

Mest populär