Saturday, December 9, 2023
HemTennis"Hur skulle du veta vad kvinnor går igenom?" - Serena Williams tidigare...

“Hur skulle du veta vad kvinnor går igenom?” – Serena Williams tidigare tränare skjuter tillbaka mot ATP-stjärnan Stefanos Tsitsipas heta syn på feminism

Stefanos Tsitsipas går på tunn is, med både Twitteratis och den tidigare tränaren för Serena Williams, efter att han kritiserat den moderna feminismen på Twitter. Hans kontroversiella hållning mot feminism har fått mycket kritik från fans. Rennae Stubbs, den tidigare tränaren för Serena Williams för US Open 2022 och den tidigare världens nr.1 i dubbel, var snabb med att reagera på Tsitsipas på Twitter. Hon ropade ut honom och stod bredvid alla de andra kvinnorna som var lika arga på greken.

Den grekiska ATP-stjärnan är känd för sin aktiva närvaro på sociala medier, särskilt Twitter. Han ger ofta en udda syn på livet, inte nödvändigtvis ur en tennisspelares perspektiv, utan den allmänna mänskliga erfarenheten. Men den här gången kan han ha bitit av sig mer än han kan tugga.

Stefanos Tsitsipas kommentar om modern feminism passar inte Rennae Stubbs bra

Efter att Tsitsipas postat en tweet som utmanade idén om modern feminism, blev Twitter galen, och Rennae Stubbs gick med massor av andra för att kritisera den grekiska stjärnans syn på ett ämne som ligger många kvinnor varmt om hjärtat.

Enligt min mening är och borde alla vara lika med alla. Oavsett din bakgrund, kön, religion, etnicitet eller ras.

Modern feminism har svängt från jämställdhet till en upprördhetskult som försöker nedvärdera män.

Hur är det rättvist?

— Stefanos Tsitsipas (@steftsitsipas) 1 december 2022

Den första halvan av Tsitsipas inlägg kan ha passerat så mycket som äkta och beundransvärd. Men hans åsikt om hur modern feminism verkar förringa existensen av män och att hänvisa till den moderna feministiska rörelsen som en “kult av upprördhet” är det som fick honom i trubbel.

Efter att fansen stormade in i Tsitsipas kommentarsektion bestämde sig Rennae Stubbs för att också säga till.

Ah ursäkta!? Hur skulle du veta vad kvinnor går igenom på en daglig basis!? Skulle du vilja ha ett samtal med en iransk kvinna just nu!? Du, du skriver galna saker på Twitter men den här tar kakan!! Förstår du hur ojämlika kvinnor fortfarande har det här i världen?

— Rennae Stubbs OLY (@rennaestubbs) 1 december 2022

Stubbs, den berömda amerikanska aktivisten, feministen och före detta tennisspelaren, har aldrig varit blyg för att uttrycka sina åsikter på förhand. Det var inte annorlunda den här gången. Genom att ta upp ämnet iranska kvinnor har Rennae antytt de senaste tidens eländiga förhållanden som kvinnor måste utstå under landets konservativa regim. Hon glömde inte heller att påminna Tsitsipas om hans tidigare Twitter-inlägg, som kritiserades hårt av allmänheten.

DYK DYPARE

Fans har också börjat svara på Stefanos nuvarande tweet med hans tidigare tweets och här är ett sådant exempel-

🤝https://t.co/TNUtWf1VP0

— Shit Happens® (@AnnaAgios) 1 december 2022

Stefanos tweet från 2019

I ett liknande kontroversiellt inlägg från 2019 uttryckte den 20-årige Tsitsipas sin ilska och frustration över en grekisk kvinnas parkeringsförmåga. Strax efter blev tweeten viral med många sprängande Stefanos i kommentarerna. Den grekiske tennisstjärnan gjorde klokt i att ta ner posten, men det var för sent.

Mediehus och fans hade redan dokumenterat och retweetat det. Stefanos team för sociala medier tog också ner retweets, men fick inget annat än en omgång till öronen från tennisfans på Twitter.

Följer du Tsitsipas på Twitter? Om ja, håller du med om hans åsikter?

RELATED ARTICLES

Mest populär