Wednesday, February 21, 2024
HemBodybuildingHur skiljer sig SARM från Ster**ds? Är de tillåtna i IFBB...

Hur skiljer sig SARM från Ster**ds? Är de tillåtna i IFBB Pro-tävlingar?

Bodybuilding är en sport som har varit starkt influerad av prestationshöjande droger från dess tillkomst. Ju mer motvilliga kroppsbyggare blir att begränsa sig till vanliga kroppsbyggnader, desto mer tenderar de att förlita sig på tekniskt reviderade och förbättrade läkemedel. Under årens lopp har flera professionella kroppsbyggararenor och tävlingar förbjudit användningen av dessa för att upprätthålla fair play.

Amerikas favoritvideo idag

Även om användningen av ster**ds har fått bodybuildingvärlden att möta många konsekvenser i det långa loppet, fortsätter deltagarna att använda dem för att bygga sina kroppar. En sådan kategori av PED är SARM, som verkar ha kommit in på bodybuilding-arenan på senare tid, med påståenden om att de har få eller inga biverkningar.

Vad är SARM?

Selektiva androgenreceptormodulatorer, känd som SARM är ett slags experimentell medicin som påstår sig hjälpa till att bygga muskelmassa utan att ha biverkningar som alla andra ster**ds. Dessa androgenreceptorer hävdar också att de hjälper bentäthet och hjälper särskilt vävnadstillväxt. Därför har SARMs potential att växa till ett imponerande läkemedel för flera muskelpåverkande sjukdomar som HIV, osteoporos, cancer, leversjukdom i slutstadiet, njursjukdom i slutstadiet, hjärtsvikt och kronisk obstruktiv lungsjukdom.

På grund av dess potential att bli ett effektivt läkemedel i framtiden, görs SARM lagliga endast för forskningsändamål. I själva verket, enligt Sports Integrity Australia, “De är inte bara förbjudna inom sport, utan många har inte genomgått kliniska prövningar och har inte ansetts lämpliga för mänsklig konsumtion.” De föreslog vidare hur FDA hade cirkulerat en ganska allvarlig varning mot användningen av SARM. “Eftersom de är olagliga genomgår SARM-produkter inga kvalitetskontroller och kanske inte ens innehåller de ämnen som de hävdar i

Den främsta orsaken bakom SARMs popularitet är påståendet om inga biverkningar. Frågan kvarstår dock om hur skilda de är från ster**ds.

SARMs vs Ster**ds

Terapeutiska sammansättningar SARMs har liknande anabola egenskaper som alla andra anabola ster**ds. Dessa läkemedel har dock inte samma mängd androgena element. Medan SARM aktiveras genom bindningar som androgener, såsom testosteron, binder Ster**ds å andra sidan sig själva till olika vävnader i kroppen, till skillnad från de specifika platserna som SARM gör. Denna vävnadsselektiva karaktär av SARM har hävdats hjälpa muskelutvecklingen och minska risken för biverkningar lika mycket som ster**ds.

“IDK varför så många skådespelare ljuger”: 40-årig miljonärskådespelares djärva avslöjande om hans superjacka fysik tjänar respekt för fitnessgemenskapen

Trots sina påståenden genomgår SARM ofta inte de nödvändiga verifieringarna om deras effekter på människor. Det har också nästan lika allvarliga biverkningar som alla andra ster**ds. Enligt FDA kan det till och med leda till hjärtinfarkt, stroke och leverskador. Ster**ds, å andra sidan, har visat sig orsaka biverkningar som funktionsfel i njurarna, levern och hjärtat, och dessutom framkalla psykotisk aggression, paranoia humörsvängningar och ibland djup depression.

Med alla dess tvivelaktiga effekter och inga bevis på säker konsumtion av människor, blir SARM vanligtvis inte erkänd lagligt. Även inom konkurrenskraftig bodybuilding har den väldigt få supportrar.

IFBB:s beslut om SARM-användning

Sedan FDA tillkännagav den offentliga varningen mot användningen av SARM, har det aldrig varit lagligt att använda i någon sport, och är endast tillgängligt online och säljs i forskningssyfte. I IFBB:s förbjudna listor för professionella idrottare är Selektiva androgenreceptormodulatorer förbjudna, tillsammans med andra anabola medel. Listan över förbjudna SARM inkluderar andarin, enobosarm (ostarin), LGD-4033 (ligandrol), RAD140, S-23 och YK-11.

Popstjärnan Selena Gomez personliga tränare motiverar kvinnor att börja träna 2024: “Du är en gudinna på ett sätt”

Trots att många före detta PED-användare kommer ut och öppnar sig om de svårigheter de ställs inför, är marknaden för fitnessmedicin fortfarande sugen på att testa nya sätt att locka sin kundkrets. Även om SARM har varnats för att de inte är lämpliga för mänsklig konsumtion, tar många IFBB Pro-deltagare i hemlighet dessa experimentella läkemedel, vilket i sin tur kräver en högre övervakning av regelbrott.

Tror du att det är möjligt för kroppsbyggare att avstå från att använda sådana mediciner och kosttillskott som lovar dem en mer skrymmande kroppsbyggnad på bekostnad av deras hälsa? Låt oss veta dina åsikter om saken i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär