Monday, December 4, 2023
HemeSports"Hur ska jag kunna konkurrera med det?" - Tidigare kung av...

“Hur ska jag kunna konkurrera med det?” – Tidigare kung av YouTube PewDiePie reagerar på MrBeast-videor

YouTube har förändrats mycket under de senaste åren. Strax före pandemin var PewDiePie den mest prenumererade kanalen på plattformen och MrBeast var fortfarande i sina första dagar. Men sedan ägde den historiska kampen mellan PewDiePie och T-Series rum.

Kampen om att bli nummer 1-kanalen på plattformen, som populärt kallas “Subkriget” hade blivit ett globalt fenomen. Det var en kamp mellan en individuell oberoende innehållsskapare och ett massivt företag för att få tyglarna på plattformen.

Fans från hela världen samlades för att stödja YouTubern PewDiePie med hans rörelse “Prenumerera på PewDiePie”. De gick över toppen med sina ansträngningar för att hjälpa abonnenterna att räkna. MrBeast var också en av dem. Han ser Pewds som sin idol, så det var oundvikligt för honom att hjälpa den svenska YouTube-stjärnan att hålla sin tron.

Men vid en viss tidpunkt gick kriget överstyr. Som vissa individer tog skämtet lite för långt. Under 2019 förekom attacker mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland. Omkring 49 personer dödades i skjutningen. Shooter klottrade en uppsjö av memes på plats som sitt manifest, inklusive sloganen “Prenumerera på PewDiePie”.

PewDiePie accepterar att han inte kan konkurrera med MrBeast längre

Strax efter den tragiska händelsen avbröt PewDiePie hela rörelsen. Och efter det tog det inte lång tid för T-Series att komma ikapp honom och så småningom överträffa honom. Det var slutet på en era på YouTube; Plattformen dominerades inte längre av individer när stora företag tog tronerna.

DYK DYPARE

Men när fansen förtvivlade över krigets resultat, visade sig en ny stråle av hopp. Jimmy Donaldson, aka MrBeast, som var en av de största anhängarna av PewDiePie, dök upp som en ny mästare på plattformen.

Efter hela underkriget började Jimmy få mycket uppmärksamhet. Och med hårt arbete, beslutsamhet och ett innovativt sinne vände Jimmy uppmärksamheten mot några vansinniga siffror. Hans kanal växte rekordsnabbt och förvärrade alla hans konkurrenter.

Nu, i november 2022, när kriget är ett avlägset minne av internethistoria. MrBeast har gjort något som ingen kunde ha föreställt sig då. Han har samlat 114 miljoner prenumeranter och överträffat sin idol, PewDiePie. Även den store mannen själv erkänner att han inte kan konkurrera med Jimmy längre.

I en kort YouTube-video reagerade PewDiePie på SquidGame-videon av MrBeast. Kvaliteten på bilder och den övergripande ansträngningen som lagts ner på en YouTube-video chockade den tidigare kungen. Han sa, “Hur ska jag kunna konkurrera med det?”. Pewds berömde MrBeast och erkände samtidigt att han aldrig kommer att göra något liknande, eftersom YouTube för honom handlar om att stå framför en kamera och “Talk Sh*t” samtidigt som han har roligt.

RELATED ARTICLES

Mest populär